Мутафчийски захвърли военния мундир, замени го с карирано шик сако (СНИМКИ)

Общество
20:00 - 02 Декември 2020
6210
Мутафчийски захвърли военния мундир, замени го с карирано шик сако (СНИМКИ)

Генерал Венцислав Мутафчийски повече няма намерение да облича военния мундир с пагони, с който плашеше от тв екрана населението по време на първата Covid вълна. Шефът на ВМА е обяснил и на колегите си от НОЩ, и на премиера Бойко Борисов, че не желае да се явява на брифингите в Министерския съвет и в Министерство на здравеопазването с военната си генералска униформа, научи Lupa.bg.

Вместо респектиращото облекло, сега Мутафчийски се появява в тв ефира само с елегантни дрехи и явно от добра марка костюми и вратовръзки.

Генералът бе особено шик на днешния извънреден брифинг в МС - той се появи с модно карирано сако и вратовръзка в синьо-сиви нюанси.

Хора от тесния приятелски кръг на Мутафчийския разказват, че гологлавият професор не страда от липса на суета и обича висококласните облекла. Тъкмо затова и ежедневното принудително навличане на военната униформа разваляла настроението му и пречела на добрата му кондиция.

На ранните брифинги, шефът на ВМА и НОЩ наистина респектираше с вида си и създаваше впечатление, сякаш страната е във война. Понеже ген. Мутафчийски е наясно с това, сега категорично отказва да създава подобни ефекти. Хирургът щял да облича военната си униформа само на събития във ВМА и на военни церемонии.

Новата елегантна визия на професора обаче явно се струва доста странна на свикналите със суровия му имидж зрители.

Фенове на Венцислав Мутафчийски коментираха в социалните мрежи визията му, като някои споделиха носталгията по военния му вид. Повечето обаче са убедени, че в елегантен костюм генералът стои много по-добре и няма нужда от стряскащия ефект на мундира.


Снимки: Агнес Методиева