Мутафова на косъм от смъртта , извадиха й жлъчката

Ексклузивно
19:40 - 31 Октомври 2019
10496
Мутафова на косъм от смъртта, извадиха й жлъчката

97-годишната Стоянка Мутафова е била оперирана миналия понеделник след усложнение от възпалена жлъчка. Великата актриса е жива на косъм, тъй като положението е било доста сериозно. "Беше с висока температура, но успя да я смъкне. Това говори, че вече няма инфекция. Започна да се подобрява", разказва нейната дъщеря Мария Грубешлиева-Муки. Мутафова е имала потенциално смъртоносен сепсис като усложнение от възпалената жлъчка, което е наложило да бъде отстранен жлъчният мехур.

Муки е неотлъчно до майка си. Операцията е била на 21 октомври и е продължила 3 часа. Щом излиза от операционната, легендарната актриса е напълно адекватна. "Говореше и ми каза: "Обичам те!", разказва дъщеря й. Не след дълго състоянието на Мутафова се влошава, свързват я към системи и дихателен апарат, а в последствие вдига температура - 38 градуса, която бори 10 дни с антибиотици. Едва вчера успява да я смъкне. Мутафова вече е контактна и диша самостоятелно, но трудно успява да се храни без помощта на дъщеря си. Лекарите не дават обещания, че може да бъде изписана скоро. "Тя е много силна. Много се надявам, че няма да се предаде", казва Мария Грубешлиева.

Това е третото влизане на 97-годишната актриса в правителствена болница. По-рано тази година тя премина през операция за поставяне на пейсмейкър, а веднъж влиза и заради оплаквания от болки в кръста. "По-тежко лято не съм изкарвала през целия си живот", добавя дъщерята на актрисата.