Мутренски бос изненада: Прави хавлии

Миро Черния излезе на свобода предсрочно

Крими
20:16 - 08 Март 2020
12242
Мутренски бос изненада: Прави хавлии

Тарторът на наркобандата в Търновско, който събираше по 200 лева такса „спокойствие“ – Миро Черния, е пуснат година и половина предсрочно от затвора за отлично поведение, научи „Борба“.

Гангстерът е на свобода от една седмица и вече във Велико Търново му се носи славата като даровит дизайнер, дърводелец, организатор и бивш затворник, който не е получил нито една забележка по време на престоя си в затворническото общежитие в старата столица.

44-годишният мъж е конструирал беседка, която построил сам и после я подарил на общежитието. Освен това той бил отговорник по хигиената и обновените спални помещения блестели от чистота.

Миро Черния работел и във фирма за производство на хавлии, откъдето също не спирали да го хвалят. Заради всичко това осъденият на 3,1 г. ефективно за ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици е излязъл за рекордно кратък срок.

По време на престоя си той обещал да се поправи напълно и да се грижи за семейството и за двете си деца.

На свобода излезе и другият известен бандит Мартин Бенката. Той бе осъден на 2,4 г. затвор също при общ режим, но е излязъл още преди няколко месеца. За Бенката се говори, че вече е отворил стриптийз бар в Русе и напълно сменил приоритетите си. Също за добро поведение е пуснат и другият член на въпросната банда Николай Чуков, а зад решетките все още е неговият брат Сашо. Останалите осъдени от групата бяха Богоя, Светозар и Севал, който получи условна присъда от спецсъда.

7-членната банда на Черния беше разбита при спецакция във Велико Търново през декември 2017 г. Две години по-късно бяха издадени и присъди от спецсъда. При показната акция на ГДБОП бяха задържани 15 души, обяви тогава МВР.

После бандата намаля наполовина, а при арестите бе разбита нарколаборатория за производство на пико и намерени само два грама кокаин. Свидетели обаче разказаха ужасяващи истории за групата, а дребни дилъри по веригата се ожалиха,че групата е искала по 200 лева такса „спокойствие“, за да ги пази. Ударът срещу Черния, дясната му ръка Бенката и останалите членове бе извършен по време на планьорка във Велико Търново. Според ГДБОП и спецпрокуратурата операцията на антимафиотите, жандармерията и полицията е била брилянтна, а ударената е една от най-опасните наркобанди в старата столица.

Снимката е илюстративна