Мутренският бар „Домби“ възкръсна

Новини
17:55 - 14 Август 2020
73516
Мутренският бар „Домби“ възкръсна

Слуховете за смъртта на мутренския нощен бар „Домби“ се оказаха силно преувеличени. Знаковото за софийския ъндърграунд заведение на централната улица „Граф Игнатиев“ спусна изненадващо кепенци тази пролет на 13 март и то не само заради коронавирусната епидемия. Това даде повод на шегаджиите да пуснат некролог на „Домби“, който се превърна в хит в социалните мрежи и събра хиляди споделяния.

Оказа се, че „Домби“, свърталище на мутрите от далечната 1996 г., отново ще бъде предизвикателство за всеки уличен герой. Нощния бар ще отвори врати на 15 септември под същото име, но с нов собственик, довериха пред Lupa.bg запознати. Обновената фасада на нощния бар вече е готова и по всяка вероятност легендарната мутренска дискотека ще заработи и преди тържественото си откриване. Според неофициална засега информация, съдържателите на „Домби“  са собственици на актуалното нощно заведение „Театро“.

През пролетта некрологът на "Домби" се превърна в хит в социалните мрежи

Славата на „Домби бар“ като най-опасната дупка в България бе възпята от Валдес в ретро фолк хита „Жега в центъра на София“. През годините заведението е станало арена на хиляди юмручни битки и мутренски сблъсъци. Там през февруари 2012 г. с нож в сърцето бе наръган и Благой Иванов – Багата, който оцеля по чудо и се върна на бойния ринг. Последният ВИП пострадал в дискотеката бе милионерския син Християн Гущеров, който през 2017 г. бе набит с охраната си от люлински бандити, като свадата се премести и на улицата и завърши с арестувани в квартал „Бояна“.

ММА шампионът Благой Иванов - Багата едва не загуби живота си, след като бе наръган с нож в областта на сърцето в "Домби бар" 

Редовни клиенти на „Домби твърдят, че по неписан закон трябва задължително да имаш нож, а ако притежаваш пистолет или палка, си на почит в заведението.

Луксът от лична охрана от минимум трима души ти дава правото да заемеш някое от сепаретата, които така или иначе са общо 6, като първите две са ВИП.

Новите собственици на „погребания“ за 6 месеца „Домби бар“ са направили основен ремонт на заведението. Допреди затварянето си нощния бар на мутрите бе известен като единственото нощно заведение в центъра на София, което не е променило нищо в интериора си, барабар с диджея Геле.