Мутри и цигани протестират срещу Гешев

Ексклузивно
20:44 - 10 Септември 2019
15855
Мутри и цигани протестират срещу Гешев

Внушителна група от около 50 мускулести мъже, облечени в черни тениски и с тъмни очила, бе сред най-активните протестиращи срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, видя Lupa.bg.

 Протестът срещу Иван Гешев събра около 3 000 човека, сред които дебеловрати здравеняци и цигани

Мутрите цъфнаха на протеста, организиран от „Правосъдие за всеки” около 19 часа, като малко преди това опитаха да провокират множество от около 1 500 души, явили се пред президентството в подкрепа на Иван Гешев. Митингът в подкрепа на началникът на Специализираната прокуратура стартира час по-рано и също събра многолюдна тълпа.

На протеста срещу Иван Гешев пък се стигна до известно напрежение между мутрите и група от около 70 роми, които също освиркваха заместникът на Сотир Цацаров, държейки плакати „Гешев е расист”.

Циганите са от квартал „Орландовци”, където преди 3 месеца бе проведена операция на спецпрокуратурата и бе арестувана могъща ромска банда, част от тъй наречената „гробищна мафия”.

Част от протестиращите срещу Иван Гешев се ядосаха на присъствието на ромите и опитаха да ги изгонят, други пък заподозряха мутрите, че са провокатори. „Гешев прати брат ми в затвора със скалъпени обвинения, че продава наркотици. Ти що протестираш, а аз да не мога!?”, скараха се мускулест здравеняк и активист на „Да, България”.

Засиленото полицейско присъствие около Президентството в центъра на София и на бул. "Витоша" предотврати евентуални сблъсъци между протестиращи в подкрепа на Гешев и срещу него.

Около 1500 човека подкрепиха кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор пред Президентството