Музейко отваря врати в Деня на детето

Билетът за дете или възрастен струва 9 лв.

Култура
12:16 - 29 Май 2020
1683
Музейко отваря врати в Деня на детето

Една новина, която отдавна чакахме: Музейко отваря врати в Деня на детето! Детски научен център отново ще се срещне на живо с децата и родителите, защото именно те го превръщат в необикновено място. Музейко се завръща с ново работно време и капацитет, съобразен с необходимата дистанция между посетителите. Билетът за дете или възрастен ще бъде на цена от 9 лв., осигурявайки вълнуващо двучасово преживяване.

Дългоочакваният момент настъпи и Музейко отново ще посрещне своите любими посетители в света на науката, играта и откритията. По време на приключението, наречено #МузейкоВкъщи, децата първи видяха новоизлюпените бебета на питона Добринка, срещнаха се с гигантския Африкански охлюв, научиха как се строят кули от течности и как да си „отпечатат“ фосил. Сега е време за игри и забавления на живо, които да отбележат началото на едно вълнуващо лято!

За да осигури спокойствие и комфорт на децата и родителите по време на техния престой Музейко ще бъде с ново работно време: посетителите ще имат достъп от 10:00 до 12:00ч.; от 13:00 до 15:00ч. и от 16:00 до 18:00ч. В паузите между трите часови пояса Детския научен център ще бъде почистван основно, следвайки задължителния протокол с високо хигиенни и анти-вирусни мерки.

Капацитетът на пространството ще бъде ограничен, за да може родителите и децата да спазват необходимата дистанция и да се забавляват свободно сред прохладните етажи на Музейко. Лимитираният брой места ще предложи специално преживяване за посетителите, които ще имат възможност да опознаят в детайли любими и неизследвани територии на музея. Вълнуващият престой ще бъде допълнен от присъствието на Музейковците, които ще разкрият най-интересното от света на науката, природата и игрите.

Екипът препоръчва билетите да бъдат закупувани онлайн, за да си гарантирате влизане при намаления капацитет, но касите ще работят през цялото време за всеки, който желае да заплати на място – стига да има свободни места. Билет за дете или възрастен ще бъде на цена от 9 лв., като ще осигуряват двучасов престой в един от трите часови пояса.

Временната изложба „Пълзящи експонати“ остава извънредно в Музейко и през месец юни, и очаква посетителите с над 20 екзотични змии от цял свят, ярки видове и любопитни истории! Тайпани, мамби, кобри, кроталиди, гърмящи змии и екзотични смоци са част от съскащата компания, която представя някои от най-отровните видове в Африка и далечна Австралия. Херпатологът Краси и Музейковците ще ни запознае не само със световните звезди, но и с българските представители, сред които са смоците и пепелянките.