Музеят на Марадона в Неапол с уникални експонати

Можете да видите на стената и оригиналния договор за трансфера на нападателя от Барселона в Наполи

Новини
17:18 - 23 Декември 2019
4117
Музеят на Марадона в Неапол с уникални експонати

Ако искате да видите лявата бутонка на Марадона от Мондиала през 1986 година или канапето от неаполитанското му жилище, на което е сядал и Хулио Иглесиас, заповядайте в мазето-музей на Масимо Виняти, пише Франс прес.

То не фигурира в туристическите карти на Неапол, няма го и в гидовете, но за сметка на това е напълно безплатен. И всичко, което ви интересува за аржентинския футболен ас, може да откриете в подземното помещение на г-н Виняти в северния неаполитански квартал Секондиляно.

Тук феновете могат да поседнат на скамейката, на която е обличал футболния си екип Марадона, докарана от съблекалните на стадиона Сан Паоло.

Може да видите, окачен на стената, оригиналния договор за трансфера на нападателя от Барселона в Наполи.

Музеят е организиран от сина на домакина на стадиона и на съблекалните на "Сан Паоло", който е работил там 37 години. А майката на Масимо Виняти - Лучия, е била гувернантка и готвачката на Марадона по време на престоя му в Неапол.

Сестрата на уредника пък била дойка на двете дъщери на световноизвестната десятка - Далма и Джанина. Оттук и богатството на експонатите, предлагани в неаполитанския музей на Марадона.