Музикалната магия на Сан Ремо завладява и София

Хитовете от световноизвестния фестивал звучат в зала 1 на НДК

Култура
17:47 - 21 Август 2023
5643
Музикалната магия на Сан Ремо завладява и София

Знаменитото италианско шоу "Магията на Сан Ремо" тръгва на европейско турне. Хитовете на световноизвестния музикален фестивал в Италия ще звучат и в България. Така магията на италианската музика ще завладее и София на 15 октомври, като музикантите от Ботуша ще изнесат концерт в зала 1 на НДК.

Зрителите  ще имат възможността да чуят легендарни хитове в изпълнение на четири италиански звезди под акомпанимента на оркестъра на Софийската филхармония.

Стефано Берсола, Мартина Стриано, Джани Скрибано и Лара Паскуали... Тези великолепни гласове, покорили световните сцени, перфектно предават настроението на най-известните шлагери.

"За една вечер ще се пренесете в италианското градче Сан Ремо и ще се потопите в атмосферата на празника. Ще изпитате чувството на сладка носталгия и ще си припомните историята на италианската естрадна музика от създаването на фестивала до наши дни", сподели пред Lupa.bg организаторът на концерта Евгения Стайловска от GOST. 

Меломаните ще могат да си припяват любимите песни. От сцената ще звучат "Воларе", "Феличита", "Италиано", "Сузана" и много други.

Концертът ще дирижира известният израелски маестро Дан Рапопорт, под чиято палка свирят различни оркестри в най-известните оперни театри в Италия и по целия свят.

Историята на фестивала в Сан Ремо продължава повече от 70 години.
Той се превърна в един от най-популярните конкурси за естрадни песни в света и стана вдъхновител на "Евровизия". Участието в Сан Ремо постави началото на кариерата на много световноизвестни италиански певци, между които Андреа Бочели, Паола и Киара, Лаура Паузини и Джилиола Чинкуети.

Фестивалът вече дълги години е едно от най-важните културни събития в страната, а за останалия свят се превърна в емблема и символ на Италия. Малкото и живописно градче Сан Ремо на брега на Лигурско море, домакин на фестивала, днес е известно по всички краища на земята.

"Отдавна не бях виждал публиката да е толкова възхитена, както в това шоу, наречено „Магията на Сан Ремо“. Беше толкова хубаво, забавно, носталгично и понякога дори емоционално. С великите италиански любовни песни на всички времена от фестивала в Сан Ремо сетивата ни се скитаха из регионите на Италия", споделят зрители, присъствали на шоуто.