Музикалният театър кани на „Grand Cancan – великата оперета“

Оперетата стартира новия си сезон с водосвет и "Многая лета"

Култура
11:07 - 16 Септември 2022
3541
Музикалният театър кани на „Grand Cancan – великата оперета“

С концерта-спектакъл „Grand Cancan – великата оперета“ Музикалният театър открива новия си театрален сезон на 1 октомври. Спектакълът е посветен на 120 години от рождението на оперетната прима Мими Балканска и на 100 години от създаването на една от първите оперетни трупи у нас – Кооперативния театър. Най-новото премиерно заглавие носи празничния дух на оперетните хитове на Офенбах, Калман, Лехар и Щраус.

„Оперетата – вечна и обичана, вълнуваща сърцата и душите на много поколения, ще се появи пред публиката в пълния си блясък в най-новото премиерно заглавие от афиша на Националния музикален театър - концертът-спектакъл „Grand Cancan – великата оперета“. Празничен заряд и незабравими емоции ще подарят звездите на театъра със своите изпълнения на най-известните шедьоври от съкровищницата на световната оперетна класика. Фантастична и спираща дъха хореография, феерични костюми и стилна сценография допълват парада от оперетни хитове на Офенбах, Калман, Лехар и Щраус, събрани в едно бляскаво шоу, в което главният герой ще бъде огненият и завладяващ Канкан!“, споделя режисьорът на спектакъла Александър Мутафчийски.

Диригент на концерта-спектакъл е Юли Дамянов, режисьор - Александър Мутафчийски, хореографи – Татяна Янева и Йоанна Стоянова, хормайстор – Людмил Горчев. Автор на сценичния дизайн и координатор на проекта е Пеньо Пирозов, концертмайстор – Мария Кирова.

На сцената ще блестят звездите на Музикалния театър: Марияна Арсенова, Илона Иванова, Добрина Икономова, Олга Михайлова-Динова, Теменужка Трифонова, Катерина Тупарова,Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Денко Проданов, Христо Сарафов и Богомил Спиров. Участват хор, балет и оркестър на Музикалния театър, разказват от екипа на театъра.

Водосвет и „Многая лета“ дадоха началото на новия сезон в Музикалния театър. Молебен за здраве и успехи отслужи отец Александър Лашков.

Директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова благодари на артистите за успешното провеждане на второто издание на Софийския фестивал на Музикалния театър, с който беше закрит предходният театрален сезон.

„Предстои ни една тежка година, но аз съм убедена, че когато сме заедно и когато вършим всичко с любов – ще имаме един силен сезон и пълни зали на всички спектакли“, допълни Арсенова.