Музикалният театър кани на обичани спектакли

Талантливите солисти на оперетата ще ни докоснат до музиката на Щраус и Елтън Джон и до незабравими хитове от Бродуей

Култура
11:40 - 08 Януари 2022
2072
Музикалният театър кани на обичани спектакли

През първия месец на 2022 г. Музикалният театър ще зарадва почитателите си с едни от най-любимите на публиката свои спектакли, съобщиха от театъра.

На 15 януари (събота, от 19 часа) и на 16 януари (неделя, от 17 часа) е концертът-спектакъл "Оперетно вариете: Подари мечта". Спектакълът, с който беше открит новият сезон, взриви от емоции публиката и категорично влезе в афиша на театъра.

Водеща в него е ролята на Балета на Музикалния театър, определен от критиката като "феноменален". С хореографията на балетмайстора Татяна Янева и под режисурата на Александър Мутафчийски солистите и балетът пресъздават откъси от любима филмова музика и популярни хитове.

На сцената звучат песни на Елтън Джон, Кристина Агилера, Шер, Ванеса Паради, в изпълнение на солистите и в съпровод на оркестъра на Музикалния театър с диригент Людмил Горчев. Във вариететната програма участват илюзионистът Айвън, акробатична трупа "Тапиа" и популярната младежка брейк група X-ENERGYCREW.

На 19 януари, сряда, от 19 часа е концертът "Зимни мечти". В програмата са включени класически произведения на композитори от Унгария, Норвегия, Белгия, Италия, Германия, Чехия, Полша, Англия, Франция, Испания, САЩ, Австрия и Русия. Участват солистите: Марияна Арсенова, ПеньоПирозов, Валентина Корчакова, Еделина Кънева, Християна Лоизу. Гост-диригент на оркестъра на Музикалния театър е Петър Димитров.

На 21 януари, петък, от 19 часа ще се играе българският мюзикъл "Ухание на пури и джаз" по "Великият Гетсби" на Фицджералд и сонетите на Шекспир. Режисьор и автор на либретото е Бойко Илиев. Композитор е Сашо Младенов, който написва музиката специално за трупата на Музикалния театър. Романът "Великият Гетсби" на Фицджералд е лиричен разказ за епохата на джаза с целия й блясък и декаданс, разюздани мечти, амбиции и алчност. Това е история за неспирния бяг, в който всички ние сме увлечени, преследвайки химери, блянове и мечти, разказват от театъра.

През този месец ще се представят и класическите оперетни заглавия: "Една нощ във Венеция" от Щраус - на 22 януари, събота, от 19 часа и "Царицата на чардаша" на 23 януари, неделя, от 17 часа.

Заради големия интерес, на 29 януари от 19 часа Музикалният театър ще представи отново своя Коледно - новогодишния концерт. Не пропускайте този задушевен спектакъл с откъси от мюзикълите "Клетниците", "Парижката Света Богородица", "Красавицата и звярът", "Мамма миа", филмова музика и вечните коледни хитове, канят от театъра. Участват солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър с диригент Людмил Горчев.

На 30 януари, неделя, от 17 часа е другия популярен концерт на Музикалния театър "Една вечер с хитовете на Бродуй". Може да си подарите една незабравима вечер с най-доброто от световния мюзикъл и популярната музика в изпълнение на звездите на Музикалния театър. Те ще ви представят откъси от мюзикълите: "Кабаре", "Котки", "Чикаго", "Фантомът на операта","Мис Сайгон", "Булевардът на залеза ","Исус Христос суперзвезда" и "Магьосникът от Оз". Участват солистите, балетът и оркестърът на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов.

За най-малките зрители в началото на януари са детските спектакли "Аладин"(8 януари, събота, от 11 часа), най-новият мюзикъл за деца "Зайченцето бяло"( на 8 януари, събота, от 16 часа и на 9 януари, неделя, от 11 часа на Камерна сцена).

На 9 януари, неделя, от 17 часа Балет "Арабеск" представя "Лешникотрошачката" по прочутата приказка на Хофман и вълшебната музика на Чайковски. Хореограф е Боряна Сечанова, която заедно с постановъчния екип и танцьорите на Балет "Арабеск" пренася в един приказен и фантасмагоричен свят за малки и големи.

Билети може да бъдат закупени на сайта на Музикалния театър -  https://musictheatre.bg/calendar/2022-01 и на касата на Музикалния театър.