Музикалният театър посвещава спектакъл на Международния ден на балета

„Оперетно вариете: Подари мечта“ впечатлява със спиращи дъха танцови номера

Култура
13:45 - 29 Април 2022
1586
Музикалният театър посвещава спектакъл на Международния ден на балета

Музикалният театър ще представи спектакъла „Оперетно вариете: Подари мечта“ в събота, 30 април, от 19:00 часа, в чест на Международния ден на балета, който отбелязваме днес. В атрактивния спектакъл, създаден по идея на директора на оперетата Марияна Арсенова, водеща е ролята на Балета на Музикалния театър, определен от журналистите като „феноменален“, съобщиха от екипа на културната институция. 

Спектакълът на Музикалния театър „Оперетно вариете: Подари мечта“ не отстъпва на най-добрите образци в жанра на вариетето от сцените на „Мулен руж” и „Лидо”. Балетистите ни поднасят изящество, красота и спиращи дъха танцови номера. С невероятната хореография на балетмайстора Татяна Янева и под режисурата на Александър Мутафчийски солистите и трупата пресъздават откъси от любима филмова музика и популярни хитове.

На сцената звучат песни на Елтън Джон, Кристина Агилера, Шер, Ванеса Паради в изпълнение на солистите и в съпровод на оркестъра на Музикалния театър с диригент Людмил Горчев.  Един от акцентите във вариететната програма е изпълнение на акробалет на денс трупа “Тапия денс Хаус” с ръководители Виолета и Ерик Тапия. Зрителите ще видят също ефектни изпълнения на популярната брейк група X-ENERGY CREW. Спектакълът е със специалното участие на илюзиониста Старбой Айвън.  

За блясъка на вариетето допринасят атрактивните костюми на Яна Дворецка и Цветанка Петкова–Стойнова, ефектната мултимедия на Иван Липчев и сценографията на Пеньо Пирозов.

Участват артист-солистите: Людмила Козарева, Християна Лоизу, Десислава Николова, Владимир Грудков, Александър Панайотов и Денко Проданов. Балетът и Оркестърът на Музикалния театър с диригент Людмил Горчев. Солисти на Балета: Крис Методиев, Венета Гочева, Йоанна Стоянова, Жасмин Сеизова. Театър на сенките: Георги –Маноел Димитров, Димитър Ивайлов, Богомил Добрев, Валентин Христов (дете).