Музикалният театър радва децата в кино „Кабана” край НДК

Артистите канят малчуганите да се срещнат с вълнуващите приключения на Ян Бибиян и изобретателния котарак Шарл

Култура
12:52 - 16 Юли 2021
1730
Музикалният театър радва децата в кино „Кабана” край НДК

И тази година през юли Музикалният театър показва любимите музикални приказки на децата на лятна сцена Кино „Кабана“ в Парка на НДК. Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община. Артистите на театъра ви канят да се срещнете с вълнуващите приключения на пакостника Ян Бибиян и изобретателния котарак Шарл. Ще разберете и как една капризна принцеса успява да се научи да разпознава истинските от фалшивите неща.

До края на месец юли през почивните дни от 11:00 часа в Кино „Кабана”, може да гледате детските спектакли на Музикалния театър: Да целунеш принцеса (18 юли, неделя), Котаракът Шарл (24 юли, събота) и музикалното фентъзи Ян Бибиян (25 юли, неделя).

„Да целунеш принцеса” е мюзикъл по приказката на Андерсен „Принцесата и свинарят“. Една забавна и поучителна история за принца, който става свинар, за да докаже на една капризна принцеса, че в живота по-ценни са истинските неща като аромата на розата и песента на славея. Музиката е на Юлиян Слабаков, либретото на Панчо Панчев - Дядо Пънч, режисьор е Юлия Маринова, сценограф - Евгения Раева. Участват: Боряна Йорданов, Иван Христов, Юлия Маринова, Людмила Козарева, Александър Василев. На пианото им акомпанира Ирена Аврамова.

Музикалната приказка „Котаракът Шарл” е за един хитроумен и бъбрив котарак, който помага на своя беден приятел на име Жан да се ожени за царската дъщеря. Двамата минават през много препятствия и приключения, но винаги заедно и с песен на уста.

Музиката е написана от Жул Леви, либретото по приказката на Шарл Перо „Котаракът в чизми“ е на Сабина Тянкова. Режисьор е Калина Ангелова. Участват: Павлина Петкова, Денко Проданов, Елица Красимирова, Венцислав Динов,Светлана Иванова, Георги-Маноел Димитров, Боряна Йорданова,Лъчезар Лазаров, Сердикий Попов и Никола Кабрузов. Музикален съпровод - Ирена Аврамова и Анна Ангелова.

На 25 юли, неделя, от 11:00 часа в Кино „Кабана” гледайте „Ян Бибиян”. Прочутият с пакостите си Ян Бибиян се сприятелява с Дяволчето Фют и попада в подземното царство на магьосника Мирилайлай. Дали ще успее да излезе от там и ще има ли кой да му помогне, ще разберете като гледате нашето музикално фентъзи.

Композиторът Димитър Вълчев създава творбата специално за трупата на Музикалния театър. Либретото по повестта на Елин Пелин е на Димитър Димитров, режисьор е Явор Радованов. Участват: Боряна Йорданова, Божанка Груева, Теменужка Трифонова, Георги-Маноел Димитров, Георги Ханджиев, Александър Василев, Тодор Велков, Ася Цветанова, Десислава Тодорова, Николай Димов, Галина Радева, Кремена Георгиева. На пианото им акомпанира Анна Ангелова.