Музикалният театър с два безплатни спектакъла в Деня на детето

„Зайченцето бяло“ и „Цар Килимар“ ще радват малчуганите на 1 юни

Общество
11:05 - 28 Май 2024
2027
Музикалният театър с два безплатни спектакъла в Деня на детето

По традиция Националният музикален театър ще зарадва своите малки зрители с възможност за безплатно посещение на 1 юни 2024 г. - събота. Тази година, малки и големи, ще могат да избират между два спектакъла създадени специално за театъра.

За най-малките от 11.00 ч. на камерна сцена започва детският мюзикъл „Зайченцето бяло“ по музика на Румен Бояджиев – син, либрето Венелин Методиев и режисьор Александър Мутафчиски. Едно зайче – юначе, една сърничка, един щурец и неговата булка са героите на любомата на всички песничка „Зайченцето бяло“ по музика на Петър Ступел и текст Леда Милева. 

От 17.00 ч. на голяма сцена е една от  премиерите за този сезон на Музикалния театър „Цар Килимар“ по музика на Жул Леви, либрето Сабина Тянкова и режисьор Явор Радованов. Спектакълът е част  от програмата на 54-тото издание на един от най-авторитетните международни фестивали – Софийски музикални седмици.

Вълнуващата история в приказката разказва на децата и припомня на техните родители колко е щастлив този, който с труд, обич и уважение се справя с всяка пречка по пътя си. А скритите думи и знаци в килимите ще разплитат историята от начало до край помагайки на царския син Княз Звезделин и красивата Зорница да победят с хитрост злата магия, която срещат по пътя си.

Входът и за двата спектакъла ще бъде с покани, които могат да бъдат взети от касата на Националния музикален театър.

Поради ограничения брой на местата на камерната сцена, за спектакъла „Зайченцето бяло“ всеки зрител може да вземе до 4 броя пропуски. За спектакъла „Цар Килимар“ няма ограничение за броя на поканите.