МВР даде на Гешев записа на Василев срещу Морфов

Заплахата "Оправи си нещата в Плевен, че ще те търсят" отиде в прокуратурата по сигнал на БОЕЦ

Общество
11:28 - 07 Април 2023
7593
МВР даде на Гешев записа на Василев срещу Морфов

Вътрешното министерство е предало прокуратурата сигнал на гражданското движение "БОЕЦ" за запис, в който се чува как директорът на Народния театър "Иван Вазов" Васил Василев заплашва уволнения от него режисьор Александър Морфов.

Записът беше публикуван от ФрогНюз в началото на март. Твърди се, че гласовете в записа са тези на Василев и Морфов. Гласът, който се предполага, че е на Василев, казва:

"Оправи си нещата в Плевен и тогава ще говорим", след което отговаря на Морфов, "че знае много добре кои неща" и че "те ще те потърсят, приятен ден".

На 6 март сдружението на Георги Георгиев сезира МВР за отправените заплахи от страна на Василев към Морфов. Днес от сдружението са получили уведомление, че преписката по техния сигнал е внесена в Софийската районна прокуратура (СРП), съобщава "OFFNews". 

Скандалът между Александър Морфов и Васил Василев започна в края на октомври миналата година, когато режисьорът надраска по вратата на офиса на дългогодишния пиар на Доган Велислава Кръстева, по това време пиар на театъра, надписи "ДПС", "Връзки с обществеността ДПС" и "Изчезвай". Последваха множество оставки в театъра, обществено възмущение, но както имаше подкрепа за Морфов, така и за ръководството на театъра.

През декември той сформира специална комисия, която да разследва случая, като да иззема показания и видеозаписи от служителите на Народния театър. В крайна сметка Василев уволни дисциплинарно Морфов заради "уронване на авторитета и престижа на директора на театъра", а на свой ред Кръстева обяви, че напуска Народния театър.