МВР, ДАНС, НАП и прокуратурата бойкотираха комисията за "Исторически парк"

Новини
15:53 - 19 Юли 2024
2187
МВР, ДАНС, НАП и прокуратурата бойкотираха комисията за "Исторически парк"

Всички държавни институции, привикани днес в парламента, за да разкажат има ли нарушения в атракциона "Исторически парк" на Ивелин Михайлов, бойкотираха днешното заседание.

За днешното заседание бяха предвидени шест изслушвания - на служебния вътрешен министър Калин Стоянов, на главния секретар на МВР Димитър Кангалджиев, изпълнителният директор на НАП Румен Спецов, на и.ф главен прокурор Борислав Сарафов, председателя на ДАНС Пламен Тончев, на Петър Джелепов - и.д заместник-председател на КФН, и журналиста Симон Милков.

Явиха се обаче само Милков и Петър Джелепов, както и друг журналист, желаещ да бъде изслушан.

От МВР вчера са изпратили писмо, в което уведомяват комисията, че служебният министър Калин Стоянов и главният секретар Димитър Кангалджиев не могат да присъстват поради неотложен ангажимент и предварително уговорена тристранна среща с Гърция и Турция за нелегалната миграция. По-рано днес Стоянов бе и в ямболското село Мамарчево, за да проследи гасенето на пожарите в района. Иначе заявяват готовност да се включат идната седмица. НАП са написали вчера, че изпълнителният им директор Румен Спецов отдавна има планирани служебни ангажименти, но се извинява, че не може да дойде, но изявява готовност да съдейства, като предостави писмени сведения.

От ДАНС пък са пратили писмо днес, в което пише, че председателят на агенцията Пламен Тончев е в отпуск.