МВР и РЗИ обясняват на децата какво е „райски газ”

Общество
11:14 - 04 Ноември 2022
1833
МВР и РЗИ обясняват на децата какво е „райски газ”

Регионалната здравна инспекция, Превантивно-информационният център по наркомании, местната Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Смолян, и Районно управление на МВР в Смолян провеждат здравно-информационна кампания сред гимназистите на общината.

Целта е да осветлят увреждащите ефекти от консумацията на цигари и новите изделия с тютюн или никотин – тютюневи стикове, електронни наргилета и т. нар. никотинови торбички или пакетчета.

Инициативата е с мото „Тялото ти не е кошче за боклук – заслужаваш повече“. При срещите с ученици от 8 и 9 клас се акцентира и върху превенцията на употребата на диазотен оксид („райски газ“). Експерти на институциите вече се срещнаха с 160 ученици от три училища в града. Посещенията ще продължат и през месец ноември.

Кулминацията на кампанията е рок-мюзикълът на Недялко Йорданов „Ще те накарам да се влюбиш“, поставен от РДТ „Николай Хайтов“. Представлението на 7 ноември (понеделник) от 18 ч. е специално откупено от организаторите и ще бъде с вход свободен за всички гимназисти и учители от общината.