МВР клещи: Четирима търкат килии в РПУ-Благоевград

Крими
11:20 - 29 Септември 2022
1521
МВР клещи: Четирима търкат килии в РПУ-Благоевград

При специализирана полицейска акция в област Благоевград към момента са задържани четири лица, каза на брифинг пред сградата на Второ районно управление директорът на областната дирекция на МВР в Благоевград ст. комисар Георги Кандев.

Полицейската акция е в рамките на разпоредената от главния секретар на МВР национална операция за противодействие на конвенционалната и битовата престъпност, както и срещу нарушенията и престъпленията, свързани с изборните права на гражданите, посочи ст. комисар Кандев.

Към 10:00 часа днес при полицейската операция на територията на област Благоевград са задържани четири лица, които са известни на органите на реда, свързани са и с престъпления и нарушения на обществения ред и в минали периоди, както и при минали избори, посочи Кандев. Те са задържани съгласно Закона за МВР за 24 часа, проверяват се и във връзка с престъпления, свързани с изборните права на гражданите.

В рамките на акцията са изградени 29 контролно-пропускателни пункта на територията на областта, проверени са 379 лица и 280 автомобила. Проверени са четири сигнала, свързани с нарушение на политическите права на гражданите, посочи ст. комисар Георги Кандев.

До момента са съставени 15 протокола за предупреждение по Закона за МВР, проведени са 16 беседи с лидери на етнически общности. Проверени са и 29 рискови зони и места на територията на областната дирекция. Съставени са 18 акта за установяване на административни нарушения и 51 фиша.

През вчерашния ден има задържана жена в рамките на полицейската операция, която е с мярка задържане под стража до 72 часа, стана известно още на брифинга.  Акцията продължава до 2 октомври, каза още ст. комисар Георги Кандев.