МВР научи „невралгичните точки“ за купуване на гласове

Политика
17:45 - 07 Февруари 2023
1869
МВР научи „невралгичните точки“ за купуване на гласове

Установени са невралгичните точки за купуване на гласове в страната, както и много от хората, замесени в тези практики в различните региони. С много засилена оперативна работа ще им противодействаме, набелязани са мерките. Това каза пред журналисти в Плевен служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който пристигна за годишния отчет на Областната дирекция на МВР.

"Криминалният контингент няма особена тясна специализация. Когато го набележиш и работиш с него по-интензивно по линия на оперативната работа, при всички случаи се противодейства и на купуването на гласове. Ние нямаме за цел да изолираме точно определен криминален контингент, който прави само това. Установи се, че едни и същи лица се занимават и с наркотрафик, нелегална миграция, сега ще се включат и в купуването на гласове", подчерта Демерджиев.

Министърът коментира, че сега с използването на хартиената бюлетина ще се засили интересът към купуване на гласове. "Набелязали сме районите, набелязали сме хората, които се занимават с тези практики, работим с тях и с цялото им обкръжение", категоричен бе той.

На въпрос дали се обсъжда увеличение на възнагражденията на полицейските служители, министър Демерджиев заяви, че са използвани много резерви.

"Преработихме много от подзаконовите нормативни актове, за да повишим максимално тези плащания. В края на миналата година раздадох и парични награди на всеки един полицай в максимален размер, който е допустим, такава ще бъде политиката на министерството, докато този екип го управлява. Търсим всички възможности да обезпечим полицаите с по-добро възнаграждание", обясни МВР министърът.