МВР отрече да задържа документи на границата заради неплатени глоби

Хората чакат с часове, за да преминат в съседните държави

Актуални новини
16:00 - 03 Декември 2023
2788
МВР отрече да задържа документи на границата заради неплатени глоби

Пресцентърът на Министерството на вътрешните работи информира, че след извършени констатации за изключително много  невръчени наказателни постановления и електронни фишове за глоби, със заповед на заместник-директора на ГД „Гранична полиция“ са дадени указания да се извършва справка за невръчени електронни фишове на всички влизащи и напускащи страната български граждани, с цел по-голяма събираемост  на глобите от извършени нарушения на Закона за движението по пътищата.  

"Категорично опровергаваме медийни публикации, в които се казва, че личните документи на граждани са били задържани от „Гранична полиция“, докато не заплатят глобите си от пътни нарушения", пишат от ведомството в позиция.

"Напомняме, че след връчване на електронен фиш или наказателно постановление, глобата може да се заплати в определен срок, без това да се извършва вeднага на граничния пункт. Опашки са се образували поради желанието на граждани да заплатят своите глоби веднага."

С цел облекчаване на пътния трафик по ГКПП, заповедта за връчване на наказателни постановления и електронни фишове през почивните дни не се изпълнява.