МВР потвърди пред Lupa.bg: Братът на Емил Боев беше в моргата за разпознаване. Защо отрича?

Бащата на Мартин е бил с него, категорични са от полицията в Перник

Общество
14:40 - 31 Март 2023
7765
МВР потвърди пред Lupa.bg: Братът на Емил Боев беше в моргата за разпознаване. Защо отрича?

От прокуратурата в Перник са разрешили на бащата и брата на намерения удавен вчера Емил Боев да видят тялото му в моргата, това заяви пред Lupa.bg с категоричност говорителят на полицията в Перник Венцислав Алексиев.

Окръжният прокурор и наблюдаващият случая държавен обвинител са дали съгласие бащата и синът да разпознаят тялото на Емил, допълниха от пресцентъра на пернишката полиция. Оттам недоумяват защо Мартин Боев твърди, че не е виждал трупа на брат си, както и че не знае дали родителите му са викани на разпознаване.

 Майката на Емил Иванка Стоянова често критикуваше работата на МВР по издирването на сина й. Тя обвиняваше вътрешното министерство, че не си върши работата, както и че не й се дава информация за разследването. Последният й критичен пост във фейсбук бе два дни преди да изплува тялото на Емо.  

"60 дни...60 мъчителни дни в очакване .. Няма следа от сина ми Еми. Чакаме, търсим, обикаляме и пак чакаме...някакви новини...нищо! Питам се как изчезва безследно човек и никой не може да даде отговор. Защо човешкият живот в България е толкова незначителен, защо се мисли за всяко същество като избирател, но не и за Човек?! Защо има толкова изчезнали хора, които не се намират никога??? Некадърност, немарливост, бездушие, некомпетентност, умишлено прикриване на ,,някои" си ...не знам и надали ще узная някога", пише Иванка Стоянова.

Трупът на Емил Боев изплува в четвъртък край пернишкия кв. "Бела вода". По тялото бе открита и следа от татуировка, каквато Емил Боев е имал на същото място.

Емил Боев бе в неизвестност 62 дни, след като изчезна по време на фестивала “Сурва”. Той оставил телефона си, който бил без батерия, в колата и излязъл навън. Било около 3 часа през нощта. За последно бил сниман от камера в покрайнините на Перник. Оттогава следите му се губеха.

Водещата версия на разследващите е, че младежът се е подхлъзнал още в нощта на изчезването си. Паднал в реката и се удавил, предполагат те. По трупа няма видими следи от насилие. 

Днес братът на Емил Боев Мартин заяви пред Би Ти Ви, че все още не е видял тялото му. Той допълни, че не е извикан за разпознаване нито в София, нито в Перник.

Не знае и дали майка му и баща му са викани на такова разпознаване. По думите на Мартин Боев досега от полицията не са дали никаква информация на семейството.