МВР пред Lupa.bg: Кристиян Христов не е отвлечен, предаден е на Прокуратурата

Човекът на Пепи Еврото в момента е в "ръцете" на Гешев

Новини
15:32 - 31 Май 2023
7827
МВР пред Lupa.bg: Кристиян Христов не е отвлечен, предаден е на Прокуратурата

Задържаният от цивилни лица Кристиян Христов е арестуван по искане на Прокуратурата, в момента той е предаден на хората на Иван Гешев. Това казаха специално за Lupa.bg от МВР. 

Най-вероятно в акцията са участвали служители на ГДБОП, заявиха от вътрешното министерство. 

Те обаче се разграничиха, че това е тяхна акция, тръгнала от тях и изтъкнаха, че изпълняват искане на Прокуратурата. Христов в момента е в ръцете на прокурорите, които ще решават съдбата му. 

Заради цивилния арест, много хора се изплашиха да не би бизнесменът да е отвлечен. Именно заради това от МВР потвърдиха, че задържането е законно.

По наша информация Кристиян Христов късно снощи е давал показания пред СДВР.

Човек, сочен за приближен до обявения за издирване бивш следовател Петьо Петров, бе задържан преди да даде брифинг на тема "Порочните методи за овладяване на съдебната система" в БТА. Арестът предизвика истинско шоу за представителите на медиите. Христов беше културно помолен да се качи в колата, след което той отказа. Тогава ченетата, които бяха с цивилни дрехи му помогнаха да се настани в нея. 

В крайна сметка уговарянето, продължило около 15 минути и в което се чуха реплики „влез доброволно или ще ти дойдат качулките“, даде резултат и Христов отпътува в неизвестна посока.
Арестуваният Кристиян Христов е собственик на компанията за производство на асаньори "Изамет". Именно от нея тръгна скандалът, известен като ,,Осемте джуджета". Бившият собственик на компанията Илия Златанов разказа, че е бил принуден от Петров да я прехвърли на Христов. По-рано днес пък бившата съпруга на Петров - Любена Павлова, даде интервю пред Антикорупционния фонд, в което твърди, че именно напусналият следовател е автор на писмото със заплахи към главния прокурор Иван Гешев.