МВР пусна снимки от акцията в Елин Пелин

Новини
15:57 - 09 Декември 2019
3638
МВР пусна снимки от акцията в Елин Пелин

Участниците в престъпната група са задържани на 7 декември 2019 г. при съвместни действия по разследване на служители на ТС БОП – София област и Специализираната прокуратура.

Действията са осъществени с помощта и на служители от ОДМВР-София. При извършените лични обиски и претърсвания в автомобили и в пет имота, ползвани от четиримата задържани са открити и иззети близо половин килограм амфетамини, 40 грама опиати, 320 грама марихуана, разфасована на дози за разпространение.  Намерени са и 260 000 фалшиви еврови банкноти, електронни везни, тефтер със записки на клиенти, мобилни телефони, големи суми пари в брой. Събраните до момента доказателства сочат, че групата е била създадена и е действала от октомври 2018 година.

Това е втората наркогрупа, действала на територията на Елин Пелин и региона, неутрализирана в рамките на четири денонощия.

Припомняме, че на 3 декември т.г., след сделка с доставчици на наркотични вещества на едро от София, бяха задържани четирима участници в друга престъпна структура в града, у които бяха намерени и иззети 1,8 кг канабис и 1,2 кг амфетамини в различни разфасовки, подготвени за разпространение на черния пазар, пари, електронни везни.

На задържаните е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 9 декември 2019 г. Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.