МВР разби мрежа за боеве с питбули , 60 души са в ареста

Спецакцията е проведена в района на Панчарево

Крими
16:22 - 16 Април 2019
2563
МВР разби мрежа за боеве с питбули, 60 души са в ареста

Близо 60 души са задържани след акция срещу незаконни боеве с кучета, събщиха от МВР. Девет питбула, които са участвали в животинските битки, са предадени на Столичното общинско предприятие "Екоравновесие". 

В гориста местност над язовир "Искър", в землището на Панчарево, полицаите се натъкнали на изоставена панелна постройка, част от бивш пионерски лагер. Там където имало изградени две дървени арени за провеждане на незаконните боеве.
Униформените заварили и много паркирани коли от цялата страна.

В резултат на проведените незабавни полицейски действия, около и на мястото, са установени и задържани общо 58 души, жители на различни населени места. 

Всички те били конвоирани в РУ-Самоков за провеждане на необходимите процесуално- следствени действия по случая. В част от автомобилите на задържаните са установени 9 питбула, които са иззети и предадени на служители от „Екоравновесие“. 

Междувременно, един от задържаните - жител на Самоков, изхвърлил пред полицейските служители кутия с около 4 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на марихуана. По този случай също е образувано досъдебно производство.