МВР съпроводи 2632 тира

Новини
15:16 - 01 Април 2020
1623
МВР съпроводи 2632 тира

Областният управител на област Хасково, директорът на ОДМВР Хасково ст. комисар Ангел Цанков и директорът на Областното пътно управление инспектираха функционирането на временния паркинг на бившето летище Узунджово, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Те провериха организацията, осигуряваща реда при престоя и преминаването на паркинга, както и санитарно-битовите условия за шофьорите. Теренът бе обособен преди седмица с цел облекчаване трафика на тежкотоварни камиони във връзка с мерките срещу разпространението на коронавируса.

По време на инспекцията стана ясно, че буферният паркинг за тирове функционира добре. Областният управител Стефка Здравкова увери, че вече е осигурен кетъринг за водачите. На терена са монтирани 30 химически тоалетни, осигурено е 24-часово видеонаблюдение. Всеки влизащ ТИР се дезинфекцира. Проверяващите отбелязаха, че държавата работи активно, за да може камионите на „Капитан Андреево“ да минават бързо и шофьорите да не чакат.

По данни на старши комисар Цанков, от старта на работата на буферния паркинг до вчера, полицейските екипи са съпроводили до бившето летище 2551 товарни камиона, а до ГКПП „Капитан Андреево” – 2632 ТИР-а. В охраната и съпровождането на ТИР-овете са ангажирани около 70 полицая и служители на ТОЛ и ДАИ.

В момента на паркинга престояват 72 автомобила, които не са допуснати в Турция. Директорът на ОДМВР увери, че временното съоръжение е под постоянна охрана от органите на МВР и че всички институции работят заедно за преодоляване на тази кризисна ситуация. На терена досега не е регистриран нито един криминален инцидент.