МВР стяга редиците за ЦСКА - Лудогорец

Предприемаме всички необходими мерки за охрана, заявиха от СДВР

Спорт
23:22 - 08 Декември 2023
4293
МВР стяга редиците за ЦСКА - Лудогорец

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в София във връзка с предстоящата футболния двубой между отборите на ПФК ЦСКА и Лудогорец, която ще се състои на 10 декември (неделя) от 17:45 часа на стадион "Българска армия", съобщиха от СДВР.

Ето какво написаха още от столичната дирекция на вътрешните работи:

„Преди, по време и след провеждане на срещата полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение, полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия, а малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет, посочват от СДВР.

Полицията ще следи и за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи, като огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри.

Ангажимент по охраната на спортната среща ще има частна охранителна фирма, чиято задача ще бъде да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост“, съобщиха от СДВР.

От СДВР призовават зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на вратите, за да бъде избегнато струпване. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 15:30 часа. Също така информират, че във връзка с провежданото спортното събитие, е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част.

По-рано днес ръководството на ЦСКА съобщи, че капацитетът на стадиона ще е абсолютно запълнен. Предвид състоянието на съоръжението, няма как да бъде пусната в продажба допълнителна партида, защото рискът за присъстващите е прекалено голям. В тази връзка, пропускателният режим ще бъде строг и няма да бъдат допуснати хора без валиден билет.