МВР версия: Сеч отприщила потопа в Карлово?

Актуални новини
11:59 - 03 Септември 2022
3631
МВР версия: Сеч отприщила потопа в Карлово?

Над 190 л/кв.м са се изсипали в района на селата около Карлово, каза по Нова телевизия служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той посочи, че към момента няма данни за скъсана дига. Водосборният басейн е голям. Това е довело до покачване на вълната. Ще се провери дали извършената сеч в района също е причина за наводнението, каза още Демерджиев.

Първите евакуирани бяха спасени с летателна техника на Министерството на отбраната. Петнайсет души са в болници. Днес започва оглед на пострадалите къщи в с. Богдан, посочи вътрешният министър и обясни, че част от евакуираните са в читалището с. Каравелово. За тях са осигурени храна и лекарства.

В село Богдан все още има непроверени къщи, това ще стане след оттеглянето на водата. Няма загинали при бедствието, няма и сериозно пострадали, каза Демерджиев.

Проверките, започнали след катастрофата на бул. "Черни връх", при която загинаха две момичета, трябва да приключат следващата седмица.

Има доказателства, че няколко служители на средно изпълнителско ниво в МВР подпомагат незаконната дейност по трафик на мигранти. Те са пропускали автомобили, превозващи чужденците. А патрулиращи не са спирали за проверки тези превозни средства, каза Демерджиев.

Искаме да борим купения вот с повече оперативна работа, каза Демерджиев по повод предстоящия вот.