МВР: Второто убийство в Костенец може да е на Стоян Зайков

Починалият е съсед на евентуалния заподозрян

Новини
12:09 - 16 Май 2019
1581
МВР: Второто убийство в Костенец може да е на Стоян Зайков

Има вероятност и второто убийство в Костенец да е дело на Стоян Зайков. Това каза на брифинг в Костенец главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.
„Няма категорични данни, че заподозреният, които издирваме от миналата седмица е същият извършител. Починалият е съсед на евентуалния заподозрян, но до момента нямаме категорични данни, че убийствата са извършено от един и същи човек, въпреки че не изключваме тази версия и работим по нея“, посочи той. „Двамата са били съседи, имат роднинска връзка, назад във времето са имали дразги, но данните, които имаме до момента, показват, че доста време не са имали конфликт.“, допълни Иванов.

Попитан дали има сигнали или някаква информация относно второто убийство, той каза: „Убийството е извършено с огнестрелно оръжие. Никой не е чул изстрел, никой не е видял нещо съмнително в района. Има попадения от сачми. След приключване на съдебно медицинската експертиза ще имаме яснота“, добави Иванов.

 Попитан каква е вероятността второто убийство в Костенец също да е дело на издирваният Стоян Зайков, той каза: „Вероятност има, докато не отхвърлим с категоричност някои от версиите, няма да спрем да работим по тях. Тази версия остава“, каза главният комисар на МВР.