Мятаха кофички кисело мляко по гръцки министър

Правителството на страната осъди нападението

Новини
19:32 - 30 Април 2023
2550
Мятаха кофички кисело мляко по гръцки министър

Гръцкият вицепремиер и министър на здравеопазването Танос Плеврис написа в Туитър, че е бил нападнат от левичари, предадоха гръцки медиите - по него са били хвърлени кисели млека, докато е вечерял със семейството си в таверна в центъра на Атина, което бе докуметирано и с видеа.

Правителството на страната осъди нападението.

"Точно сега, когато обядвахме в една таверна в Петралона с жена ми и децата ми, арогантни левичари ме нападнаха с кисели млека, удариха не само мен, но и две от децата ми. Нападат ме и хвърлят кисело мляко по децата ми. Негодници", написа Плерврис. По думите му всичко се е случило пред очите на 8-годишния му син, 13-годишната дъщеря и съпругата. Той публикува снимки на изцапани дрехи.

Самият здравен министър Плеврис е крайнодесен политик. През 2009 г. в гръцки съд Плеврис защитава като адвокат баща си Константинос Плеврис, автор на книгата "Евреите. Цялата истина", и казва, че думите "той иска националсоциалистическият режим да се върне, Хитлер да се върне, вземете евреите и ги вкарайте в Аушвиц" не може да се счита за подстрекаване.