Мюзикълът „Здравей! Как си, приятелю?“ се качва на летните сцени във Варна и Бургас

Спектакълът на Музикалния театър по песните на Стефан Диомов спечели овациите на столичната публика

Култура
11:45 - 05 Юни 2024
2863
Мюзикълът „Здравей! Как си, приятелю?“ се качва на летните сцени във Варна и Бургас

Националният музикален театър се качва на летните сцени на най-големите ни морски градове. В Летния театър в Бургас мюзикълът „Здравей! Как си, приятелю?“ по песните на Стефан Диомов ще се играе на 20 юни, а в Летния театър във Варна - на 23 юни. 

Музикалното събитие на годината завладява сърцата на зрителите с познати ситуации, много смях и малко носталгия и най-вече с любими мелодии, които всеки познава, обича и запява.

Единственият оригинален български мюзикъл, написан по любими и популярни песни на живата музикална легенда – Стефан Диомов, е по идея на директора на Музикалния театър Еделина Кънева и либрето на Юрий Дачев.

Привечер. Късна пролет, Крайморска градина. Пълна с шумове, смях и шепот…Историите на приятелите от срещата на випуска се сблъскват като вълни в брега с младостта и събуждат вдъхновението… Така започва своя режисьорски разказ Камен Воденичаров. С любов към вечните песни на маестро Диомов грабва диригентската палка – Георги Милтиядов.

Към морската приказка се присъединяват Николина Костова – Богданова – сценография и костюми, Йоанна Стоянова – хореограф и асистент-режисьор, Севар Иванов – асистент-режисьор и Пеньо Пирозов – координатор на проекта. 


С участието на солисти, хор, балет и оркестър на Националния музикален театър. 

Една от най-разпознаваемите за всички поколения български песни, „Здравей, как си, приятелю”, е избрана за заглавие на мюзикъла. Тя подсказва на зрителите, че ще станат свидетели на една дългоочаквана и вълнуваща приятелска среща. А за някои от героите тя ще се превърне и в любовна.

Сюжетната линия на мюзикъла ще върне приятни спомени, ще стопли сърцата на зрителите, а със сигурност и ще разчувства. Защото героите са сякаш вечните – Примерната, Самоувереният, Нетърпеливата, Суетната, Закъснелият, вечният бунтар – Клошарят, двама влюбени младежи и разбира се една вече пораснала „малка“ дъщеря Мария.

В една очертаваща се като уж скучна лятна вечер, героите на мюзикъла ще разкрият дълго стаени тайни и пазени откровения. Този уникален музикален проект вплита затрогващите текстове на песните изпълнени от Тони Димитрова, Пламен Ставрев, Тоника, Тоника СВ, Домино и Фамилия Тоника в една лична история за приятелство и любов.