На 80 години д-р Емилова покори връх Мусала

Актуални новини
12:38 - 03 Септември 2024
1868
На 80 години д-р Емилова покори връх Мусала

Д-р Емилова, която на 1 септември навърши 80 години, изкатери връх Мусала. Майсторката на диетите, която много български звезди почитат за това, че им е помогнала да се вталят и укрепят здравето си, от десетилетия е запалена планинарка. Сега обаче за първи път превзема Мусала, при това в незапомнената от десетилетия гореща вълна.

"Моята “малка крачка” по пътя на живота днес: 10 км до хижа Мусала и обратно. Бъдете здрави и правете всеки ден по една малка крачка по пътя към своето щастие", написа известната диетоложка в профила си в Инстаграм.

За добро здраве и стройна фигура последователката на гладолечението съветва на трапезата да имаме цялостни непреработени зеленчуци и плодове, бобени, семена и ядки. Много полезни са кълновете и пониците, които в пъти надвишават хранителната стойност на семената, от които са приготвени. При консумация те пазят от прекаляване с калории, предизвикват приятно чувство на ситост.

Като примерно меню д-р Емилова препоръчва сутрин да се започва с чай с лъжичка мед. Може да се замени с топла вода с лимон. Към 10 ч. се хапват плодове или се пие прясно изцеден сок или смути. Обедът е от голяма салата от пресни зеленчуци без сол, подправена само с лимон и капки зехтин. Към салатата прибавяме постно ястие и филийка пълнозърнест хляб. Вечерята е като обеда.