На Бъдни вечер: Свекър стреля срещу сина си и снаха си в село Съдиево

Като по чудо няма пострадали

Общество
18:55 - 26 Декември 2023
8084
На Бъдни вечер: Свекър стреля срещу сина си и снаха си в село Съдиево

Стрелба стресна айтоското село Съдиево на Бъдни вечер, когато местните вече били около масите, разказаха жители на населеното място.

Оказало се, че стрелбата е вследствие на скандал, избухнал между снаха, свекър и сина му. Като по чудо свадата се разминала без пострадали. Помощ потърсила 24-годишната снаха на стрелеца Веселина, която твърдяла, че когато свекърът насочил пистолет срещу нея, сипел и закани за жестока саморазправа с нея и мъжът й Здравко. Двамата млади пристигнали в Съдиево за коледните празници при роднини.

На място пристигнала полиция, която установила, че свекърът Веселин е стрелял с въздушен пистолет. Оръжието е било иззето, а стрелецът отведен за разпит в полицията в Айтос.

Няколко часа по-късно на Бъдни вечер екшън е имало и в бургаския квартал "Рудник", довериха запознати. Отново след семеен скандал помощ на тел.112 потърсила 44-годишна жена, която твърдяла, че е малтретирана от приятеля си. Когато полицейски патрул пристигнал, я заварил с посинено и подуто от бой лице и счупени зъби. Биячът веднага е бил отведен в ареста. Местни разкриха, че той бил доста по-млад от изгората си, но и много ревнив и често й посягал, съобщава 24 часа.

По сигнал за домашно насилие полицията реагирала и в село Трояново на 25 декември, след като млада жена изплакала, че е бита в главата от бащата на детето си. Тя е била откарана в болницата за преглед и установяване на травмите.

24-годишната жена тъкмо приготвяла гозбите за Коледната вечер, когато мъжът, с когото живеела на семейни начала, се прибрал пиян и започнал да се заяжда с нея. Побойникът Жельо И. е задържан в полицията.