На „Герена”: Левскари плетат интриги

Вървим напред, а това разваля съня на много хора, твърди директорът Павел Колев

У нас
16:54 - 29 Март 2019
1576
На „Герена”: Левскари плетат интриги

Шумната история с треньорската смяна в Левски е интрига на левскари. До този извод стигна директорът на сините Павел Колев, след като за пореден път отрече, че националният селекционер ще замени Георги Дерменджиев на „Герена”. Според него журналистите пък са преминали етичните граници с разтръбяването на информацията точно преди двубоя на националите с Косово (1:1).

„Почти убеден съм, че част от тези информации се пускат от хора, които по принцип се водят левскари. Това е най-тъжното. Имената на тези левскари, близки до клуба, някои от тях са работили тук, няма да ги казвам. Ходът на събитията ще покаже защо е било направено това нещо.

Минаха се границите, не е етично, не е професионално. Националният отбор имаше важни мачове, работил съм и там, знам, че не е им било леко - на отбора и треньорския щаб. В нито един момент не е била обсъждана треньорска смяна, камо ли да водим преговори с друг треньор”, коментира Колев положението в клуба.

„Всички сте наясно, че има и хора, които няма да са доволни, ако Левски върви напред и се развива. Идва момент, в който настъпва спокойствие за футболистите и треньора, да се подготвят и играят мачове.

В същото време зад клуба стои сериозна компания и въпреки тежкото финансово положение, нещата се стабилизират с всеки изминал ден… това вероятно е развалило съня на много хора”, каза още директорът на „сините”.

„В крайна сметка обаче служителите на Левски, всички хора, които се занимават с клуба, са били наясно къде отиват. И не би трябвало да се страхуват от подобна обстановка. На моменти тя е тежка, даже бих казал – вражеска. Това обаче не е нещо, което да разклати стогодишен клуб”, завърши Колев.

Вижте запис на пресконференцията в Левски във видеото.