На финала на Капките: Кеца аплодира на крака Владо Михайлов (СНИМКИ)

Тома заложи на Дейвид Ковърдейл, Дара - на Паша Христова, а Керана става част от мюзикъла "Котки"

Шоу
22:01 - 21 Май 2023
6043
На финала на Капките: Кеца аплодира на крака Владо Михайлов (СНИМКИ)

Големият Васил Найденов и композиторът Стефан Димитров аплодираха на крака изпълнението на Владимир Михайлов на финала на шоуто "Като две капки вода", който се превъплъти в Кеца и изпя неговата емблематична песен "Болката отляво". В последния епизод на предаването финалистите сами избират кого да имитират и актьорът и музикант заложи на песен на Васил Найденов. Текстът на песента е на поетесата Маргарита Петкова, а музиката е на Стефан Димитров, който също дойде в шоуто, за да изслуша Владо.

Звездата от сериала "Братя", от рок операта "Исус Христос суперзвезда", от мюзикълите "Mamma Mia!", "Фантомът на операта" и "Клетниците" разчувства видимо и Кеца, и Стефан Димитров, както и журито, и публиката в залата с емоционалното изпълнение на красивата песен.

Васил Найденов видимо бе доволен от имитацията на младия си и талантлив колега и почти през цялото време го снимаше с телефона си. Самият актьор благодари сърдечно на Кеца, поклони му се, прегърна го и сподели: "Обичам те, Васе!"

С изпълнението си на "Болката отляво" рокаджията Владимир Михайлов и вокалист на REWIND!, SLNG и P.I.F. показа, че уважава златното поколение на българската естрада и продължава традицията на българския поп и рок. Владо например избра да започне участието си в шоуто с имитация на Дони и неговата песен "Мания".

Васко Кеца е не само изпълнител и виртуозен музикант, но и вдъхновение за няколко поколения българи. Песните му се превръщат в хитове и стават любими на милиони, които пеят заедно с него превърналите се в класика: „Адаптация”, „Телефонна любов”, „Сбогом, моя любов”, „Тишина”, „Синева”, „Чудо”, „По първи петли” и много други. Песента „Болката отляво“ е класирана на 19 място в класацията на 100-те най-велики текста на песни на БГ Радио.

„Да си на сцената е зареждащо и невероятен кеф. Колкото повече се готвиш, толкова по-яко става. Образът на Мадона беше паник атака за мен. Стряскащо е когато имаш дълъг тест, огромна хореография и тежък грим, както беше при Psy. Труден ми беше Любо Киров, който е невъзможен за имитиране. Но за образът на Фреди Меркюри прекарах цяла седмица, мислейки за него. Излязох на сцената и чудото се случи. Шоуто ми даде много приятели и ме зареди. Знам, че Васил Найденов е правен много пъти, но е чест да завърша това пътешествие с неговия образ“, сподели пред камерите Владо Михайлов.

„Огромна чест е да съм в присъствието на композитора Стефан Димитров и великия Васил Найденов. Това шоу ми дава тази емоция, която всички вие усещате“, допълни актьорът.

„На тази сцена се случва изкуство и то това, което ни липсва в държавата. Владо е изключително талантлив. Всеки един образ в Капките беше шедьовър. Професионализъм, талант и много работа в едно“, бе коментарът на продуцента Магърдич Халваджиян.

„Ти си един от най-енергичните участници в този сезон“, допълни Хилда Казасян. „Пътувал съм с Владо преди години и той подгряваше концертите ми. Надявах се да се развиеш. Беше покъртително всичко, което направи на сцената“, каза Веселин Маринов.

Тази вечер е големият финал на любимото шоу за имитации „Като две капки вода“. Шоуто, което всяка неделя в продължение на три месеца забавляваше феновете пред малкия екран. Звездните участници и екипът на предаването дадоха максимума от себе си, за да направят невероятно шоу и в този дванадесети лайв зрителите на NOVA ще могат да се насладят на един истински артистичен и музикален спектакъл.

Очаква ни оспорвана битка за големия финал, където финалистите Владо Михайлов, Тома, Керана и Дара Екимова няма да разчитат на Бутонът на късмета, а сами избират образите, в които да се превъплътят. Победител в сезон „Неделя“ на „Като две капки вода” може да стане всеки един от тях, тъй като по регламент точките се нулират, а най-добрият имитатор ще определят единствено зрителите.

В последното предаване, преди големия финал на единадесетия сезон на „Като две капки вода“, до победата за трети път се докосна Владо Михайлов. Актьорът и музикант плени сърцата на всички с двойния образ на Ед Шийрън и Андреа Бочели. Журито в състав Хилда Казасян, Веселин Маринов, Димитър Ковачев – Фънки и гостът Магърдич Халваджиян, за последно за този сезон, само ще коментира, но няма да има правото да оценява страхотните преобразявания на участниците.

Водещите на големия финал, любимците на публиката Димитър Рачков и Герасим Георгиев-Геро, благодариха на публиката, която остава вярна на предаването за цели 11 години.

Първи на сцената водещите Димитър Рачков и Герасим Георгиев – Геро посрещнаха Христо Гърбов, който донесе много смях м залата. Актьорът изпълнява невероятно популярната песен „Tequila“ на The Champs. Интересно е да озаглавиш парчето си на популярна алкохолна напитка, но младата група от края на 50-те години на ХХ век са кръстили групата си на любим кон на популярен каубой, актьор и кънтри певец. И още нещо интересно.

„Tequila“ е първият носител на наградата „Грами“ в категория „Най-добро R&B изпълнение“, но днес я определят като първата песен в рокендрол ритъм, печелила наградата. Има десетки популярни кавър версии на парчето, като една и на български език. В този контекст най-популярна е версията на „Ку-Ку бенд“, носеща заглавието „Ракия сънрайс“.

„Вълнувам се много дори повече отколкото влизах в „Капките“. Ще пея на испански и всичко трябва да бъде изговорено ясно и с тембър. Надявам се хората да се забавляват и смеят от сърце, но не да се присмиват. Нарочно ми се падаха толкова женски образи до момента в шоуто, за да изпитат до края възможностите ми. Шоуто ми донесе само позитиви и хората се сетиха отново за мен“, сподели актьорът.

„Не мога да опиша всичко, което изпитах тук, но "Като две капки вода" е голямо шоу. Едит Пиаф ми беше най-добрата ми имитация“, допълни Христо Гърбов.

„Възможността ми да контактувам с теб, с толкова голям и талантлив човек, е гордост за мен“, каза Веселин Маринов.

„Свидетел съм на това как се подготвяше за всяко изпълнение. Не винаги се получаваше, но положи огромни усилия и се раздаваше на 100%. Благодаря ти, тъй като професионалистите като теб, си оставят кокалите в представленията“, обобщи Магърдич Халваджиян.

След него сцената щурмува Тома, който е и първият претендент за Голямата награда. Той изпълни супер популярното парче „Here I Go Again“ на британската рок банда Whitesnake. Рокаджията влиза в обувките на вокала на групата Дейвид Ковърдейл, който през 80-те години на миналия век заедно с китариста Бърни Марсдън написват популярната рок балада. След първото й издание, което звучи по-блусарски, песента е презаписана и включена в мултиплатинения албум на групата, с лека промяна в звученето в посока по-енергичен хардрок. Композицията е включена от музикалната медийна компания VH1 на 17-о място сред стоте най-велики песни записани през 1980-те години.   

„Тези 3 месеца бяха невероятен кеф и удоволствие. Няма да забравя образа на Данчо Караджов, който ми даде увереността, че мога да се справя. Първият ми женски образ беше на Шаная Туейд, но най-трудният ми женски образ беше на Шиниъд О’Конър, защото трябваше да се разплача. За мен „Като две капки вода“ остава в сърцето. Дейвид Ковърдейл ми е идол и искам да изпея любимото ми рок парче на Whitesnake. Ще ми липсва екипът на „Капките“, признава Тома.

„Вече съм победител, защото „Капките“ е едно уникално предаване. Имам хъс за победата и след като изпях рокендрола, вече съм доволен“, допълва рокаджията.

„Толкова готино парче и страхотно присъствие на сцената. Умирам за този вид музиката“, каза Фънки.

„Пристрастен съм, защото това е моята музика. Преди години когато сина ми се роди, два часа по-късно му пеех песен на Whitesnake. Това е моята музика и се опитвам да бъда безпристрастен към Тома. Той се справи с абсолютно всяка задача прекрасно. Справи се и с всички женски образи, като не пееше като себе си, а имитираше“, обобщи Магърдич Халваджиян.

„Ние с Маги обичаме тази музика. Опитвам се да имитирам Дейвид Ковърдейл и в колата обичам да го слушам. Имаш уникален глас, но тук преоткрих нещо друго и това е, че си много добър човек. Радваше се на успехите на всички твои колеги“, споделя Веселин Маринов. „За мен си нещо изключително“, постави финала Хилда Казасян.

Димо, Ралица и Христо Петков изпълниха емблематичния български хит „А дано, ама надали“. Димо ще влезе в образа на Графа, Христо Петков ще е Вензи, а Ралица се превъплъщава в Михаела Филева. Текстът, музиката и аранжиментът на свежото и лятно парче, което винаги успява да усмихне зрители и слушатели, са дело на Графа.

Комбинацията от него, Вензи и Михаела от десет години успява да зареди с много лятно настроение публиката и да завладява умовете ни. Свежите ритми и рими, позитивното, усмихнато видео нареждат парчето сред най-обичаните песни на десетилетието.

„Ще го забием добре това парче. Ще сме усмихнати през цялото време. Трябва да жонглираме непрекъснато и да си подаваме реплики. Ще ни липсват адреналина, публиката, коментарите на Фънки…“, споделя триото Ралица, Димо и Христо Петков.

Водещият Димитър Рачков и членът на журито Веселин Маринов, които през цялото време си разменяха хапливи реплики, пък се помириха като изпиха 50 грама ракия от една чашка.


Очаквайте подробности кой ще спечели финала на шоуто!