НА ФИНАЛА: Сандов вдигна драстично заплатите в МОСВ

Политика
16:49 - 28 Юли 2022
4352
НА ФИНАЛА: Сандов вдигна драстично заплатите в МОСВ

Възнагражденията в МОСВ се увеличават с 15 до 35%. С постановление на Министерския съвет от вчера заплатите в МОСВ се повишават, за да отговорят на инфлацията, завишената работа и сериозната отговорност, която има в министерството и структурите към него, съобщи ресорният министър Борислав Сандов на изпроводяк. 

"Съгласете се, че не може да имаме мотивирани служители, които да оценяват планове и програми за милиарди, срещу заплати от около 1200 лв. Същото е и за онези, които трябва да контролират предприятия с многомилионни печалби.

Радвам се, че в рамките на около 7 месеца успях първо да актуализирам заплатите в Националните паркове, а сега и на всички структури в МОСВ - Централна администрация, РИОСВ, Басейнови дирекции,  Изпълнителна агенция по околна среда, Дирекциите на националните паркове, ПУДООС. Преди месец пък, с решение на Народното събрание, бяха завишени възнагражденията и в новата институция в 'патримониума' на МОСВ - Националния институт по метеорология и хидрология", уточни Сандов.