На изпроводяк: Бойко Рашков настанява свои служители в 4-звездни хотели

Вътрешният министър в оставка осигурява специално меню на полицаите вегани

Политика
17:29 - 01 Август 2022
7086
На изпроводяк: Бойко Рашков настанява свои служители в 4-звездни хотели

В последния работен ден на правителството на Кирил Петков МВР публикува обществена поръчка за обучение на служители на ведомството. Занятията ще се финансират от ОП „Добро управление“ и европейския социален фонд. Едно от изискванията на вътрешното министерство е полицаите да бъдат настанявани в 4-звездни хотели, докато трае курсът им. Те ще бъдат настанявани в двойни стаи, а обучителите им – в единични, сочи проверка на Lupa.bg.

По време на лекциите на полицаите ще се сервират кафе и минерална вода, както и сладки и соленки. Закуската и вечерята са внимателно подбрани. Служителите на МВР, които са вегани, за тях пък ще бъде осигурено специално меню. 

Бойко Рашков има специални изисквания за транспорта, с който ще се извозват подчинените му. Автомобилите не трябва да бъдат по-стари от 7 години. „Необходимо е да отговарят на техническите изисквания съгласно българското и европейското законодателство, както и да отговарят на изискванията на транспортна годност в съответствие с разпоредбите на международни договори, по които България е страна“, се казва в заданието на обществената поръчка.

По време на годишния си отчет Рашков се похвали, че е увеличил възнагражденията на служителите в МВР по време на мандата му е 20%, а с актуализацията на бюджета е осигурено 100% увеличение на средствата за облекло.

„Такова увеличение не е имало и по време на управлението на онзи политически ръководител, завършил гимназията в Банкя“, посочи министърът.

МВР извърши структурни промени, с които администрацията да бъде свита, а броят на полицаите на терен да бъде увеличен. Пожарната ще бъде извадена от министерството и обособена в самостоятелна агенция.