На какво научи децата ни онлайн обучението?

Новини
21:30 - 09 Април 2021
3965
На какво научи децата ни онлайн обучението?

Децата, които все по-често наричаме "изгубеното поколение", започнаха да стават изобретателни и да измислят всевъзможни щуротии, за да нямат неизвинени отсъствия.

В последните месеци те играеха на Руска рулетка или "Тука има, тука няма" - на училище, вкъщи онлайн, на училище, вкъщи онлайн...

Много родители се оплакват от факта, че по този начин не се обръща внимание на децата, не учат както трябва, и още куп проблеми, които ще се видят впоследствие.

За хлапетата е важно само да кажат "Да", че са в час, да потвърдят своята присъственост, и след това започват своите си неща, които го вълнуват далеч повече от учението.

Едни продължават да спят, други да са в тоалетната, трети го раздават тарикати - с два телефона и навън... Въобще, бъркотията е пълна. Оказва се, че най-присъственият час е този по физическо. 

Някои, които са по-остроумни, дори поставят направо снимка пред компютъра, за да се вижда лицето им, което и без това трудно се различава в приложенията, които използват за онлайн обучение. 

Разбира се, не всички деца са еднакви, тъй като има такива, които опитват да учат, да взимат участие, но те са една шепа на фона на останалите, които са го подкарали през просото.