На Капъкуле връщат пътници от рисковите евродържави

Турция затвори всички ГКПП за идващи от 9 страни

Новини
15:21 - 14 Март 2020
2843
На Капъкуле връщат пътници от рисковите евродържави

На ГКПП-ата край Одрин от 8 часа тази сутрин не приемат пътници, идващи от рисковите за коронавируса държави. Митническите власти на Капъкуле от тази сутрин са върнали всички, идващи от евродържавите, за които още снощи официално бе съобщено, че Турция отменя пътуванията до тези държави, предаде БТА.

От 8 часа тази сутрин Турция е затворила всичките си гранични пунктове за пътници, идващи от девет европейски държави - Германия, Франция, Белгия, Холандия, Испания, Дания, Норвегия и Швеция в рамките на мерките срещу новия коронавирус.

Спрямо турските граждани, идващи от тези държави, се прилага мярката регистриране по местоживеене и се поставят под наблюдение в продължение на 14 дневна карантина, информираха от митническата служба на Капъкуле.

Идващите от други държави пътници задължително преминават през термокамери и едва тогава им се разрешава да преминат на турска територия, информираха от митническата служба на Капъкуле, най-големия сухопътен ГКПП на Турция за и от Европа.

Шофьорите на тирове също се подлагат на преглед с термокамерите, след което им се разрешава да преминат на турска територия.

Преди това турските власти съобщиха,че термокамери били поставени и на другите гранични ГКПП с България - Хамзабейли/Лесово и Дерекьой/Малко Търново, както и на ГКПП с Гърция Ипсала.