На кръстопът: "Да, България" решава дали остава в ПП-ДБ

„Демократи за силна България” остава в коалицията

Политика
07:48 - 03 Септември 2024
1621
На кръстопът: "Да, България" решава дали остава в ПП-ДБ

Днес е последният ден, в който партия "Да, България“ трябва да реши как ще се яви на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Изпълнителният съвет трябва да докладва на Националния съвет за хода на преговорите с партньорите им от "Продължаваме промяната" и "Демократи за силна България"  за отказ от партийните квоти при подреждането на листите и пълноценно използване на възможностите за преференциален вот.

Това е условие на "Да, България“, за да продължи да е част от коалицията ПП-ДБ. Предишното им изискване - за предварителни избори за кандидатските листи, не беше прието.

„Демократи за силна България” остава в ПП-ДБ. Това реши политическата формация.


„В момент на тежка политическа криза, ние от Демократи за силна България, се ангажираме с отговорността да предложим пътя към сигурно и проспериращо бъдеще за България.Оценяваме единството и устойчивостта на коалицията „Продължаваме промяната -Демократична България“, като основен фактор за създаването на антикорупционно евроатлантическо мнозинство. Убедени сме, че само редовно правителство, основано на тези принципи, ще направи България силна и богата държава в обединена Европа”, пишат в позицията си от ДСБ. Ние вярваме в силата на обединението, добавят от формацията.