На Лена бейкролсът не бил бейкролс, а "Пейхоук"

Фирмата на "шефчето" Христо Борисов е единственият български стартъп с оценка от 1 млрд. долара

Политика
13:25 - 21 Май 2024
21880
На Лена бейкролсът не бил бейкролс, а "Пейхоук"

След като вчера в медиите излезе записа на ППДБ относно как се събират неофициални пари за кампании, социалните мрежи бяха заляти от мемета и смешки с лика на Лена Бориславова, на тема - “шефчето на Бейкролс ще даде едни 10 000”.

Тук обаче има някаква грешка при транскрибирането на това, което се казва в записа. Ако се слуша по-внимателно, се чува добре, че Лена Бориславова казва не “бейкролс”, ами - на PAYHAWK шефчето. И всички взеха да се чудят, абе - кое е шефчето на “Бейкролс”?

Христо Борисов създаде компания за над 1 млрд.

Въпросното шефче е Христо Борисов. Ето и профила му от сайта на "Пейхоук": Със силен опит в областта на инженерството и продуктовия мениджмънт, той е мощен проводник за нашите продукти и клиенти. Той внася микс от иновативност и пълна отдаденост на клиентите ни в нашата компания. Извън офиса ще го откриете да пътува с кемпер, да плава, да кашера сноуборд или просто да е отдаден на ценни моменти със семейството си.

А кои са "Пейхоук"? Българска  компания за управление на корпоративните разходи, която в началото на 2024 г. има малко над 200 служители в България (и 300 в цял свят). В края на годината те трябва да бъде над 260 в софийския офис, казват от фирмата, която продължава да бъде единственият български стартъп с последна оценка от 1 млрд. долара - т.нар. еднорог.