На летището в Мюнхен отмениха 130 полета заради нарушител

Към 5 хиляди пътници са били евакуирани от двата терминала

Свят
16:41 - 27 Август 2019
3306
На летището в Мюнхен отмениха 130 полета заради нарушител

Около 130 самолетни полета от и до летището в Мюнхен бяха временно отменени заради пробив в сигурността, предаде ДПА.
Терминал 1 и Терминал 2 на едно от най-натоварените летища в Германия бяха затворени, докато полицията залови нарушителя.
Неназованият пътник, пристигнал с полет от страна извън ЕС, трябвало да се се прекачи в Мюнхен на друг полет, като преди това премине през контрола по сигурността на Терминал 2. Пътникът успял да отключи авариен изход на терминала и да премине през него въпреки задействалата се аларма, каза говорителят на летищната управа Роберт Вилхелм, цитиран от АП.Човекът бил открит на Терминал 1.

 

Към 5 хил. пътници са били евакуирани от двата терминала, отворени отново след четири часа. Чакащите на слънце отвън са получили по една бутилка минерална вода. След отварянето на терминалите преминалите през контрола по сигурността е трябвало отново да го преминат.
Според Ройтерс нарушителят е испанец. Не са известни мотивите му. Миналото лято на същото летище бяха отменени около 330 полета, след като жена влезе в "чистата зона", без да бъда подложена на проверка от службите за сигурност, припомня ДПА.