На мач в Аржентина: Фен разпръсна праха на починалия си приятел

Спорт
11:25 - 25 Февруари 2022
1448
На мач в Аржентина: Фен разпръсна праха на починалия си приятел

Футболът е голямата страст на милиони хора по целия свят и те буквално живеят и умират с него. Това в пълна степен затвърдиха на мач от аржентинското първенство при домакинската победа на Расинг над Архентинос Хуниорс с 3:0.

Двубоят на „Естадио Пресиденте Перон“ ще се запомни с един крайно любопитен момент, който уловиха редица фенове, разположени в горните сектори на съоръжението.

На видео, излязло в социалните мрежи, се вижда как възрастен привърженик разпръсква праха на свой приятел насред трибуните на стадиона на Расинг, като така по всяка вероятност сбъдва последното желание на починалия си другар, който приживе е бил запален фен на отбора.

Този фен на тима на Фернандо Гаго, чийто възпитаници записаха първа победа за сезона в аржентинския елит, беше дал обещание на своя приятел и го изпълни.

В момент от двубой той извади прахта от кутията на своя кремиран приятел и от втория етаж на стадиона я разпръсна под виковете: "Това е Расинг! Лудост!"

Разбира се, действието е запечатано от други хора, присъствали на двубой и заснели всичко със своите мобилни телефони, а видеото много бързо набра популярност в мрежата.

Беше показана и обвивката, с която са били пакетирани тленните останки на Алехандро Фабион Алварес, кремиран на 21 февруари 2022 година.

Един от тези фенове, присъствали на Расинг - Архентинос - Вики Хербекян. Дамата разказва под един от постовете в интернет: "След като започна мачът, нещо като пясък започна да се посипва върху главите си и помислихме, че част от трибуната над нас се руши. Когато падна първият гол, тогава този пясък "заваля" още по-силно, а в края на полувремето кутията падна върху нас и тогава разбрахме какво е станало".

Диего Кало разказа под снимката в Туитър: "Вдъхнах малко от... починалия!"