На мушката: Мятат сливи по парламента

Политика
21:52 - 17 Септември 2020
8185
На мушката: Мятат сливи по парламента

В 71-ия ден на протести недоволните в София замерваха сградата на парламента с яйца и плодове.

Майките от „Системата ни убива“ взеха на мушка шефката на НС Цвета Караянчева, като хвърляха сливи, балони с вода и яйца. Сливите били за "простата кърджалийска слива" Караянчева, а балоните и яйцата за НСО заради вчерашното отношение към тях от страна на служителите на Националната служба за охрана и на полицията, предаде Би Ти Ви.

Извън яйчено-плодовата атака протестът преминава спокойно. Полицаите са пазени от протестиращите. Малко по-късно протестът премина в шествие, което поетапно затваря столични улици и булеварди.

Стометрово знаме пък разпънаха участниците в  протеста в Пловдив тази вечер. Те извадиха трибагреника на Копчетата и продължиха шествието си по Главната улица до "Тримонциум", след което излязоха на булеварда и стигнаха до Чифте баня.

Въпреки атракцията броят на демонстрантите бе по-малък от обикновено. Те се събраха на площад "Съединение" с викове "Оставка". За пореден ден протестът настоява за оттеглянето на правителството и главния прокурор. На алтернативния протест по същото време пред общината друга група протестиращи пък разбиваше тикви на плочките.

Снимки: Би Ти Ви