На първа инстанция: "Еврофутбол" да плати 330 млн. лева

Фирмата с години е внасяла не 15 на сто върху стойността на направените залози, а 20 на сто върху комисионите

Крими
12:29 - 09 Март 2021
2288
На първа инстанция: "Еврофутбол" да плати 330 млн. лева

"Еврофутбол" неправомерно е заплащал по-ниски такси при хазартната си дейност, но и Министерство на финансите не е преследвало фирмата "необяснимо" години наред, с което е увреден общественият интерес от несъбирането на стотици милиони левове.

Това се разбира от решение на Административен съд София - град (АССГ) по делото на дружеството за залози на Васил Божков срещу акта на Държавната комисия по хазарта (с принципал МФ), с който се претендира за невзети близо 330 милиона лева такси и лихви от дейността на "Еврофутбол" за периода 2014-2019 г., съобщава в. "Сега".

Както е известно, след като години наред хазартният бизнес на Божков, днес с 18 обвинения, процъфтява необезпокоявано, изведнъж държавата "се сети", че и лотарията му, и "Еврофутбол" са били облагани не с 15 на сто върху стойността на направените залози, а с 20 на сто върху комисионните и таксите за участниците, което спестило на хазаната стотици милиони левове.

От компаниите на Божков твърдят, че законът може да се тълкува и по двата начина, както и че всички отчети и плащания на дружествата са приемани от ДХК години наред без никакви възражения, което е факт.