На пътя Ардино-Кърджали: Искаме асфалт!

Блокираха за два часа републиканско шосе с искане то да бъде изцяло ремонтирано

Новини
12:29 - 02 Декември 2019
1432
На пътя Ардино-Кърджали: Искаме асфалт!

За близо 2 часа днес десетки жители на Община Ардино блокираха републиканския път за Кърджали с искане да бъде рехабилитирана цялата отсечка от 29 километра. Протестът, насочен към АПИ, бе подкрепен от кмета на общината Изет Шабан, председателя на Общинския съвет, кметове на населени места.

Протестиращите скандираха "Искаме асфалт!" , издигайки плакати с надписи "Искаме нормални и безопасни пътища!", "До кога ще плащаме за дупки?", "И тук е България. Оправете ни пътя!".

За да чуе исканията им, тук пристигна директорът на Областно пътно управление инж. Иван Гавазов.

Председателят на Инициативния комитет, организирал протеста, Иван Юручев заяви, че повече от 30 години не е правен основен ремонт на 30-километровото трасе. "От 2 години съвместно с Община Ардино се борим за подобряването на главния път от Ардино за Кърджали. Държавните институции само ни обещават и лъжат. Искаме реален и цялостен ремонт на пътя, а не само частични кърпежи. Особено градската част на пътя е в окаяно състояние", подчерта Юручев.

От своя страна директорът на "Областно пътно управление" инж. Иван Гавазов заяви пред протестиращите, че е готов технологичният проект за цялостен ремонт на пътя от Ардино за Кърджали, който е на стойност 9 500 000 лв.

"В момента метеорологичните условия не позволяват стартирането на строително-монтажни дейности, но през 2020 година при стартиране на тол-системата ще започне цялостния ремонт на трасето", обеща инж. Гавазов.