На плажа: Плащаш 24 лева за чадър и шезлонг , разрешават тоалетна

Туристи масово се крият зад храсти и дюни, за да облекчат нуждите си

Новини
20:20 - 25 Август 2019
14311
На плажа: Плащаш 24 лева за чадър и шезлонг, разрешават тоалетна

За абсурдно изискване на Царския плаж в Созопол съобщават летовници. "В платената зона има екотоалетна, която е на удобно разстояние за гостите. Ако платиш 24 лева за чадър и два шезлонга, химическото WC ще ти е под ръка. В противен случай ще се чудиш какво да правиш, ако нуждата спешно те споходи", предаде разказа на препатилите traffiknews.bg.

И на един от най-красивите плажове народът предпочита да забие чадърите и да метнат хавлията на свободната зона рано сутринта, за да си запазят място, защото в 10 часа вече всичко било заето.  От тяхната страна обаче нямало тоалетна, така че се налагало да притичват 200-300 метра до химическата. И мнозина предпочитали за по-лесно да се прикрият зад някое храстче на дюните или да влязат в морето. 

"Не е ли нормално на един плаж да има достатъчно тоалетни независимо дали си в платената зона или не", вдигат рамене разгневените плажуващи. 

В същото време Царският плаж е претъпкан от хора и автомобили. "Мръсотията е жестока и всеки паркира където намери“, споделиха нашите читатели.

Тъй като около плажа няма паркинг, колите се зарязват направо на пясъка. Нарушителите обаче не се санкционират. 

Законът за устройството на Черноморското крайбрежие категорично забранява навлизането на моторни превозни средства върху плажните ивици, а кметовете и общинската администрация са длъжни да не допускат автомобили на тях. Глобата е до 3 бона, а имуществената санкция -  до 5000 лв., ако по друг закон не е предвидено по-тежко наказание.