На Разпети петък: Моловете опустяха, само младежи обикалят бутиците

Хранителните магазини и бързите закуски единствени събраха повече посетители

Новини
21:35 - 30 Април 2021
4729
На Разпети петък: Моловете опустяха, само младежи обикалят бутиците

Любимото място за разходка и шопинг на столичани – моловете, тотално опустяха още в първия почивен ден – на Разпети петък. След като половин София се изнесе в провинцията и по курортите, търговските центрове останаха почти празни.

В бутиците за облекла почти нямаше клиенти, а продавачите се ядосваха, че се е наложило да висят цял ден, за да обслужат по десетина купувачи.

„Никакъв смисъл няма да работим по празниците, дори да влезе някой и друг клиент. Повечето, общо взето, само зяпат. Много малко са тези, които купуват дрехи за подаръци на Великден”, оплакаха се търговци в голям столичен мол.

Хубавото и топло време съвсем прогони мераклиите за шопинг и в повечето молове обикаляха само скучаещи младежи, които се мотаеха, за да зяпат по витрините.

Повечко хора се понасъбраха в следобедните часове по етажите за бързи закуски, за да хапнат сандвичи, суши, или да пийнат кафе и кола. Групички тийнейджъри можеше да се видят най-вече пред щандовете на KFC и магазините за сладолед.

Доста посетени се оказаха касите за бързо плащане, където пропусналите да покрият сметките навреме, решиха да се възползват от липсата на опашки.

Най-пълни бяха хранителните магазини в търговските центрове, където празничното пазаруване продължи до последно.

Снимки: Агнес Методиева