На тайната среща при Бойко Рашков: Гласели Живко Коцев за вътрешен министър, а Георги Георгиев за главсек

Стефан и Марин Димитрови имали интерес от смяна на ръководни служители, предположи шефът на Гранична полиция Антон Златанов

Топ
15:05 - 18 Април 2024
3423
На тайната среща при Бойко Рашков: Гласели Живко Коцев за вътрешен министър, а Георги Георгиев за главсек

Прокуратурата събира доказателства, за да привлече още обвиняеми по аферата с митниците и затова настояваше бившата шефка на агенцията Петя Банкова и бизнесменът Стефан Димитров да останат в ареста. Това стана ясно в Апелативния съд в София.

След акцията на 3 април са разпитани много бивши и настоящи служители на МВР и митниците. Един от тях е директорът на СДВР Любомир Николов.

"На 8 април е разпитан Николов. Тъжно е да се твърди, че от непознат номер му се обажда Стефан, дружески си говори с него, изразява съжаление, че не се запознали в Хасково и после многократно се срещал с него, казва адвокат Иво Найденов. Николов в показанията си твърди, че е дългогодишен служител на ГДБОП. И след като провел разговора със Стефан Димитров през ноември като директор на СДВР, на компютъра видял снимка и разбрал, че това е Стефан Димитров. Имал съмнения, че се занимава с нередни неща. Прокуратурата приема това за нормално", каза адвокат Найденов.

Той попита също защо държавното обвинение се е съгласило да освободи бившия главен секретар Живко Коцев с парична гаранция, а за Банкова и Димитров се иска да бъдат задържани под стража.

Анонимен свидетел пък разказал за тайна среща в дома на Бойко Рашков. За същата миналата седмица обяви и вътрешният министър Калин Стоянов, който също е разпитван по разследването за митниците, твърди адвокатът.

По думите на анонимния свидетел през януари т.г. в дома на Бойко Рашков е имало среща с Живко Коцев, Георги Георгиев от Вътрешна сигурност, Тенчо Тенев, съветник на бившия премиер Денков и Стефан Димитров. Последният отишъл на срещата с Живко Коцев. Търсили вариант да се дискредитира Калин Стоянов, Коцев да стане министър, а Георгиев - главен секретар.

Директорът на Гранична полиция Антон Златанов също е разпитван. И той като Любомир Николов видял снимки на Стефан Димитров в медиите. В показанията си казал, че Стефан и Марин Димитрови имали интерес от смяна на ръководни служители.

На тайната среща при Бойко Рашков: Гласели Живко Коцев за вътрешен министър, а  Георги Георгиев за главсек