На всеки две минути в Русия умира човек с Делта

През последните няколко седмици Санкт Петербург и Москва бяха засегнати от прилив на инфекции

Новини
15:00 - 29 Юни 2021
2985
На всеки две минути в Русия умира човек с Делта

Русия отбеляза черен рекорд. Страната регистрира най-високия брой жертви за един ден от началото, докато страната се бори с рязко нарастване на инфекциите, предизвикани от Делта.

На всеки 2 минути умира по един човек. 

Официално властите отчетоха 652 смъртни случая през последните 24 часа, надхвърляйки рекорда, поставен през декември миналата година.

В същото време вчера правителството на Руската федерация обяви решение за възобновяване на полетите на Русия с редица страни, сред които и България

Някои експерти смятат, че Русия значително подценява смъртните случаи, като отчитат само случаите, когато е установено, че вирусът е основната причина за смърт след аутопсията. Инфекциите в национален мащаб са нараснали с 20 616, което увеличава броя на случаите в Русия до близо 5,5 милиона - петият най-висок в света.

През последните няколко седмици Санкт Петербург и столицата Москва бяха засегнати от прилив на инфекции, като властите отново въведоха вирусни ограничения.

Кметът на Москва Сергей Собянин заяви, че вариантът Делта представлява 90 процента от случаите в столицата. За да ограничи разпространението на инфекциите, кметът нареди на московските фирми да изпратят у дома 30 процента от неваксинираните служители и ресторантите да допускат вътре само клиенти, които са били ваксинирани или са преболедували болестта през последните 6 месеца.