НА ЖИВО В LUPA.BG: Колона колоездачи подсили протеста (СНИМКИ)

Нападнаха екип на "Канал" 3, бомбичка рани полицай

Политика
20:21 - 11 Юли 2020 (обновена)
18014
НА ЖИВО В LUPA.BG: Колона колоездачи подсили протеста (СНИМКИ)

Репортери на Lupa.bg са разположени на горещите точки и предават за вас събитията край Ларгото в София, като няма да спестим на аудиторията и евентуално възникване на сблъсъци след мрак.

22:01 часа: Голяма група младежи и колона колоездачи се вклини пред партийния дом. Атракцията беше посрещната с одобрителни възгласи и много снимки

21:30 часа: Преди минути едрите момчета с татуировки започнаха по команда да си слагат маски, а някой хвърли бомба. Един от униформените е ранен. Все още не се знае какво е състоянието му.

Видео от инцидента:

21:18 часа: Над 50 жандермеристи слязоха въоръжени до зъби от камионетки, спрели на улица "Леге" за допълнителна охрана на протеста 

20:49 часа - Протестиращи нападнаха екип на Канал 3. Те са били обиждани, блъскани и замервани с бутилки. Шефката на СЕМ Бетина Жотева заяви пред Любо Огнянов от Канал 3, че случилото се е абсолютно безобразие. По думите ѝ, снощи се е случило същото. Според Жотева това е недопустимо. Тя заяви, че ако медиите не са на протестите, никой няма да разбере какво се случва в центъра на София.

20:36 часа - Нови подкрепления на полицията нахлуват откъм ЦУМ, снабдени с щитове, шлемове, маски и оръдия.

20:16 часа - Органите на реда иззеха съмнителна раница, която най-вероятно е била забравена на протеста, и я прегледаха за експлозиви. 

20:00 часа - част от протестиращите са отделени с кордон от другите. Прави впечатление, че до Министерския съвет са допуснати млади мъже и жени, двойки и децата им. 

Снимки: Lupa.bg