Набедиха „детето-чудо“ Грета Тунберг за джендър фашист

Екоактивистката изглежда търси ново поприще за изява

Новини
22:17 - 17 Декември 2022
10384
Набедиха „детето-чудо“ Грета Тунберг за джендър фашист

Климатичната активистка Грета Тунберг изпрати съобщение в подкрепа на студентите от Единбург, които блокираха прожекцията на филм, определен като „трансфобен“ от академичен съюз.

Събитие, организирано от Единбургската академична група за академична свобода (EAAF), беше насрочено за сряда вечер, за да покаже филм, наречен Adult Human Female.

Филмът, който предполага, че транс идентичностите са вредни за правата на жените, беше яростно критикуван от LGBT общността на университета.

Истеричните крясъци на Робин Ууф, самоопределил се като жена индивид и отговорник за транс и небинарните студенти в университета, с подкрепата на кресливата си клика спряха жените да гледат филм за жени

Adult Human Female е първият документален филм в Обединеното кралство, който разглежда сблъсъка между правата на жените и джендър идеологията.

Ето накратко какво разказва в 90 минути документалната лента и която на всяка цена транс активистите се опитват да заглушат:

„За рекордно кратко време джендър идеологията завладя големите институции. Полицията, политическите партии, медиите, университетите и големите корпорации се заеха с каузата в името на приобщаването. 

Джендър идеологията позволява на мъжете да се идентифицират като жени. Но наистина ли това е безобидно?

Прогресивно ли е лекарите да модифицират телата на младите хора в името на промяната на техния „пол“? Има голямо объркване около пола и джендъра (половата идентичност — б.р.). В същото време ни се казва, че „няма място за дебат“. Несъгласните се определят като „мразещи“ и се отменят (канселират — ако използваме модерната дума — б.р.).

Това не е само борба за защита правата на жените. В риск е опазването на децата и младите хора, биологичната реалност, разумът и дори демокрацията.

Но отричането на реалността си има цена.”

Всичко това вбеси засегнатите и от Единбургския университет писаха до директора преди прожекцията, призовавайки тя да бъде отменена.

Когато университетът ускори събитието, студентите окупираха лекционната зала, където прожекцията трябваше да се проведе.

Дори беше извикана полиция на мястото на инцидента. Няма арестувани.

Организаторите решиха да преместят събитието на друго място, но протестиращите блокираха и входа на резервното място. След като избухнаха спорове между присъстващи и протестиращи, прожекцията в крайна сметка беше отменена.

От EAAF заявиха, че са „разочаровани“ от акцията и обвиниха протестиращите, че се държат като цензори.

Депутатът от Шотландската национална партия Джоана Чери, яростен критик на плановете на шотландското правителство за реформа на признаването на пола, също беше сред онези, които осъдиха активистите.

„До това ли стигнаха моята страна и моята алма матер?“ — туитна тя.

„Оправомощени студенти, които задушават свободата на изразяването и заглушават жените и лесбийките, които искат да говорят за правата си? Тези, които са насърчили този авторитарен неофашистки климат, има за какво да отговарят.“

Дилън Хамилтън, еко активист, се включи в социалните медии, за да защити действията на студентите.

„Прожекцията на трансфобски филм трябваше да се проведе в Единбургския университет, но решихме, че това не трябва да се случва. Не можете да разпространявате омраза и да очаквате да не бъдете предизвикани“, каза той.

Тунберг, с когото Хамилтън прекара известно време по време на миналогодишното COP26 в Глазгоу, изпрати три емоджита със сърца на активиста в отговор.

Критично настроените към пола (несъгласните с модерните либерални концепции за многото полове, полово самоопределяне, предпочитани местоимения и т.н. — б.р.)

обвиниха Тунберг, че прокарва „фашистка джендър идеология“ и че е „слугиня на куиър теории“ след нейното послание за подкрепа

(куиър е обобщаващ термин за всички нехетеросексуални индивиди — б.р.).

От продуцентският екип зад филма попитаха кратко: „Нашият отговор би бил да зададем на Грета два въпроса. [Тя] гледала ли е филма, защото ако беше, щеше да знае, че в нито един момент той не „разпръсква омраза“?

„Защо тя смята научните факти за важни в борбата срещу изменението на климата, но пренебрежими, когато става въпрос за определяне на пола?“

Университетът защити решението да продължи с прожекцията, след като студентите изразиха опасенията си.

Университетът в Единбург клекна пред трансджендърите

Говорител на Единбургския университет каза: 

„Ние стоим зад решението си да позволим на EAAF да проведат прожекцията на Adult Human Female. Като част от нашия ангажимент към свободата на изразяване и академичната свобода,

наше задължение е да гарантираме, че служителите и студентите се чувстват способни да обсъждат спорни теми и че всяко събитие позволява дебат.

В съответствие с нашия ангажимент за насърчаване на приобщаваща, подкрепяща и безопасна среда за цялата ни общност, ние въведохме мерки за смекчаване на всички рискове, свързани със събитието. Въпреки това, когато стана ясно, че

безопасността вече не може да бъде гарантирана за всички присъстващи беше решено събитието да не продължава.

Като се има предвид размера на нашата общност, е неизбежно идеите на различните членове да се противопоставят. Ние винаги насърчаваме уважителен дебат и дискусия, когато има различия във възгледите или мненията и гарантираме, че присъстващите на всички събития са запознати и се съобразяват с политиката на университета за достойнство и уважение, така че тези, които искат да присъстват, се чувстват способни да допринесат.“

Adult Human Female вече беше обект на протест в Нотингам, където прожекция в църква беше отменена, след като трансджендърни активисти проведоха мирен протест отвън.

Припомняме, че Грета Тунберг е диагностицирана със синдрома на Аспергер, синдрома на нарушение на вниманието с хиперактивност (ADHD), обсесивно-компулсивно разстройство (OCD) и селективен мутизъм. Синдромът на Аспергер е психично разстройство от аутистичния спектър, характеризиращо се със значителни трудности в социалното взаимодействие и невербалното общуване, съпътствани от ограничени и повтарящи се модели на поведение и интереси. За хората с този синдром често е типичен силен, почти маниакален интерес към дадена област.